Μια συνέντευξη της Ellen DeGeneres με την Taylor Swift από το 2013 έρχεται να υπενθυμίσει τον αυταρχικό χαρακτήρα της παρουσιάστριας, η οποία στο παρελθόν έχει κακοχαρακτηριστεί από τους υπαλλήλους της για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει, ενόψει της πρεμιέρας της νέας και τελευταίας σεζόν της εκπομπής της.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής The Ellen DeGeneres Show, η οποία προβάλλεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.  Ο λογαριασμός της Nya Johnson στο TikTok  την έφερε ξανά στη δημοσιότητα έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια με τους χρήστες να εξοργίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η DeGeneres την καλεσμένη.

Στο video «Someone Who Deserves An Apology: Talk Show Edition», βλέπουμε την τραγουδίστρια στον καναπέ του στούντιο με την DeGeneres να ρωτά επίμονα για το αν έχει σχέση με τον ηθοποιό Zac Effron. Η Taylor αρνείται την σχέση, αλλά η παρουσιάστρια επιμένει λέγοντας: «Μα, αφού ήσασταν ζευγάρι, γιατί δεν το παραδέχεσαι». Η τραγουδίστρια ενοχλημένη από την αντιμετώπιση, προσπαθεί να μην απαντά στις ερωτήσεις.

Στη συνέχεια η Ellen DeGeneres προχωρά σε ένα παιχνίδι κατά το οποίο η τραγουδίστρια πρέπει να πατήσει ένα κουμπί όταν στην οθόνη εμφανιστεί ο άντρας για τον οποίο έγραψε τη μεγάλη επιτυχία της “We Are Never Ever Getting Back Together”, κάτι που επίσης δεν ήθελε να κάνει η Taylor.

«Δεν ξέρω αν θα το κάνω αυτό. Είναι ένα πράγμα που έχω, αξιοπρέπεια. Οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν εικασίες, αλλά αυτό είναι το ‘χαρτί’ που έχω εγώ», λέει ξεκάθαρα στο video. Όταν η παρουσιάστρια την αγνοεί και ξεκινά να δείχνει φωτογραφίες, η Taylor Swift ξεσπάει: «Ξέρεις πόσο άσχημα νιώθω; Δεν θέλω να το κάνω, σταμάτα. Νιώθω πολύ άσχημα με τον εαυτό μου κάθε φορά που έρχομαι εδώ. Με κάνει να αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωπος είμαι».

Παρά την κατάθεση ψυχής, η DeGeneres φαίνεται παγερά αδιάφορη και την αγνοεί επιδεικτικά. Πατά μάλιστα εκείνη το κουμπί. Στο στούντιο όλοι γελούν, ενώ η τραγουδίστρια φαίνεται να συγκρατεί τα δάκρυά της με δυσκολία.

Τι συμβαίνει με την Ellen DeGeneres και τις κατηγορίες εναντίον της

Η DeGeneres δεν φεύγει από μόνη της από την τηλεόραση. Αποχωρεί μετά το δημοσίευμα του BuzzFeed τον Ιούλιο του 2020 με λεπτομερείς ισχυρισμούς από πολλούς πρώην υπαλλήλους της Ellen που είπαν ότι η εκπομπή ήταν ένας φρικτός, εχθρικός χώρος εργασίας, μέσα σε μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και με έντονη υβριστική συμπεριφορά.

Το άρθρο ακολούθησε προηγούμενες αναφορές και μηνύματα στο Twitter σχετικά με τη συμπεριφορά της DeGeneres και το τοξικό περιβάλλον στην εκπομπή της. Τρεις κορυφαίοι παραγωγοί της εκπομπής απολύθηκαν ως απάντηση στις καταγγελίες, αλλά η ίδια η DeGeneres δεν αποχώρησε. Τούτου λεχθέντος, έχασε 1 εκατομμύριο θεατές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-2021, χάνοντας την φήμη ως ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά σόου της ημέρας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Savannah Guthrie στο Today, η DeGeneres είπε ότι τα τοξικά παράπονα στο χώρο εργασίας ήταν μια «ενορχηστρωμένη» και «μισογυνιστική» εκστρατεία εναντίον της. Ωστόσο, οι ιστορίες για το απαίσιο εργασιακό περιβάλλον της  ψιθυρίζονταν σε όλο το Λος Άντζελες για χρόνια.

https://www.intronews.gr/4356-2-i-oprah-winfrey-pseftiki-rose-mcgowan

Η πτώση της DeGeneres είναι ειρωνική λόγω του τρόπου με τον οποίο το παρασκηνιακό show της συγκρούεται τόσο έντονα με τη δημόσια προσωπικότητάς της. Άλλωστε, πρόκειται για μια γυναίκα που υιοθέτησε αρχικά το «Be kind», οπότε αν η συμπεριφορά της στην πραγματική ζωή δεν είναι ιδιαίτερα ευγενική, αυτό υπονομεύει πολύ την έλξη της.

Μία μαύρη υπάλληλος, η οποία εργάστηκε για 1,5 χρόνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Έλεν είπε ότι βίωσε «ρατσιστικά σχόλια, φόβο και μικροεπιθέσεις». Ένας παραγωγός της εκπομπής κάποια στιγμή είπε σ’ αυτήν και σε έναν άλλο μαύρο υπάλληλο ότι μπορεί να τους μπερδεύει γιατί είχαν και οι δύο πλεξούδες τα μαλλιά τους.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια κειμενογράφος της εκπομπής της είπε: «Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ». Οι συνάδελφοί της αντί να αντιδράσουν άρχισαν να γελούν με το σχόλιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellen DeGeneres (@theellenshow)

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στην εκπομπή για ένα χρόνο είπε ότι επισκέφτηκε μια μονάδα ψυχικής υγείας μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά του ανακοίνωσαν ότι έχει απολυθεί. «Νομίζουμε ότι εάν κάποιος έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας δεν θα θέλει να προσθέσει κι άλλο άγχος στη ζωή του» του είπαν.

Σε απάντηση στην έρευνα του Buzzfeed, οι παραγωγοί στην εκπομπή εξέδωσαν μια δήλωση για τις καταγγελίες των εργαζομένων. Οι εκτελεστικοί παραγωγοί Andy Lassner, Ed Galvin και Mary Connelly υποσχέθηκαν να «κάνουν το καλύτερο».