Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς για γυναίκες όπως η Linda Evangelista, είναι ότι θα ένιωθε ντροπή για τον εαυτό της. Όταν όμως αποφάσισε να κάνει κρυολιπόλυση, υπήρξε μια επιπλοκή που δεν είναι και τόσο σπάνια, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το πρόσωπό της.

Μια βόλτα από το προφίλ της στο Instagram, θα αποκαλύψει πως η Linda Evangelista δεν ποστάρει ποτέ φωτογραφίες του εαυτού της, ούτε stories. Σε αντίθεση με τη ζωή που ζουν τα supermodels της εποχής της, η 56χρονη Καναδή μοιάζει σαν να απομακρύνθηκε απότομα από το fashion και όλα όσα το ακολουθούν.

Δεν ήταν όμως δική της επιλογή. Όπως περιγράφει η Linda Evangelista στην ανάρτησή της στο Instagram, μια αισθητική παρέμβαση που επιχείρησε να κάνει στο πρόσωπό της, δεν πήγε όπως θα περίμενε, με αποτέλεσμα να αλλάξει η μορφή της και η ίδια να βυθιστεί σε έναν στρόβιλο κατάθλιψης και πόνου με την εξωτερική της εμφάνιση.

«Σήμερα αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να γράψω για ένα μεγάλο κακό που μου συνέβη, για το οποίο πόνεσα και το κρατάω μέσα μου 5 χρόνια τώρα. Για τους θαυμαστές μου που αναρωτιούνται γιατί δεν δούλευα ενώ οι συνάδελφοι μου είδαν τις καριέρες τους να ακμάζουν, αυτό συνέβη γιατί άλλαξε βάναυσα η εικόνα μου από την Zeltiq’s CoolSculpting, μια διαδικασία που έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα απ΄αυτά που μου υποσχέθηκαν.

Αντί να μειώσει, αύξησε τα κύτταρα λίπους μου και με άφησε μόνιμα παραμορφωμένη, παρόλο που έκανα δύο εγχειρήσεις μετά για να διορθώσω το πρόβλημα. Είμαι, όπως περιγράφουν τα μέσα, αγνώριστη.

Έχω αναπτύξει  παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού από την κρυολιπόλυση (PAH), ένα ρίσκο για το οποίο δεν ενημερώθηκαν πριν από τις επεμβάσεις. Το PAH δεν έχει διαλύσει μόνο την καριέρα μου, αλλά με έχει βάλει σε μια αέναη κατάθλιψη, σε μια διαρκή θλίψη και βρίσκομαι στα βάθη της αυτολύπησης. Σε όλη αυτή την πορεία, έγινα μοναχική. Με αυτή τη μήνυση θέλω να ξεφορτωθώ την ντροπή που νιώθω και να δημοσιοποιήσω την ιστορία μου.

Θέλω να βγω έξω απ΄την πόρτα μου με το κεφάλι ψηλά, παρόλο που δεν είμαι πια αυτή που ήμουν».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Μέσα σε λίγες ώρες, τα σχόλια κάτω απ΄αυτή την ανάρτηση την αποθέωναν, με κάποια απ΄αυτά να προέρχονται από συναδέλφους της, όπως η Alessandra Ambrosio που έγραψε ότι «θα είσαι πάντοτε ένα είδωλο» ή η Christie Turlington που της είπε «σε αγαπάμε».