Τον τελευταίο χρόνο η Billie Eilish έχει μιλήσει αρκετές φορές για τις ψυχολογικές δυσκολίες που αντιμετώπισε με το να γίνει τόσο γνωστή σε μικρή ηλικία. Στην ουσία, από τα 15 της χρόνια ήταν γνωστή σε όλη την Αμερική και στα 17 της έγινε παγκοσμίως γνωστή. Και όλο αυτό το έκανε έχοντας μια περσόνα: ήταν το αγοροκόριτσο με τα σορτσάκια και το πράσινο μαλλί.

Κάποια στιγμή στις αρχές του έτους, αποφάσισε να τα αφήσει πίσω της όλα αυτά και να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Ήταν εξάλλου και σε μια ηλικία που και η ίδια ένιωθε πια γυναίκα και όχι κοριτσάκι. Έτσι, άφησε πίσω το πράσινο, αποκάλυψε το ξανθό της μαλλί και άρχισε να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όμως αυτό δεν το εξέλαβαν όλοι τους με τον ίδιο τρόπο κι ας έγινε η φωτογραφία με το ξανθό μαλλί αυτή που έπιασε γρηγορότερα από κάθε άλλη ανάρτηση το 1 εκατομμύριο likes. Μέσα σε μόλις 6 λεπτά πέτυχε αυτόν τον αριθμό.

Η φωτογράφιση της Billie Eilish στη Vogue πριν από 4-5 μήνες και οι αναρτήσεις των φωτογραφιών, τη σύστησαν ως γυναίκα και έβγαλαν τη σέξι πλευρά της. Αυτό, το κοινό που είχε χτίσει, δεν ήταν έτοιμο να το δεχτεί. Γι΄αυτό και έχασε έναν τεράστιο αριθμό followers, σε αντίθεση με το σύνηθες στο Instagram, να κερδίζουν δηλαδή κοπέλες followers λόγω των σωματικών τους προσόντων.

Σε συνέντευξη της στο νέο τεύχος του Elle, η Billie Eilish είπε:

«Οι άνθρωποι διατηρούν αυτές τις αναμνήσεις και αποκτούν δέσιμο μαζί τους και μαζί σου. Πάρα πολλοί ήθελαν να μείνω στο προηγούμενο στυλ που είχα, αλλά για μένα ήταν απάνθρωπο. Όταν έδειξα το στήθος μου, έχασα 100.000 ακόλουθους. Οι άνθρωποι φοβούνται το μεγάλο στήθος. Εγώ όμως ένιωσα ότι είχε έρθει πια ο καιρός. Νιώθω ότι έχω μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και το ίδιο συμβαίνει και με την αυτοπεποίθηση μου. Πάντοτε ήθελα να το κάνω αυτό, αλλά φοβόμουν για το σώμα μου.

Εμένα πάντοτε μου άρεσαν τα φορέματα. Από μικρό κορίτσι τα αγαπούσα. Φορούσα ένα κάθε μέρα. Όμως η εικόνα του σώματος που επικρατεί, μου το κατέστρεψε αυτό για ένα διάστημα. Γιατί νομίζετε ότι τόσα χρόνια ντυνόμουν με αυτόν τον τρόπο;» αναρωτιέται η Eilish σχολιάζοντας και την εμφάνιση της στο Met Gala, όπου την είδαμε ως Marilyn Monroe.