Ο Shaquille O’ Neal είναι με διαφορά ο πιο χαρισματικός πρώην NBAer όσον αφορά στην επικοινωνία του με τον κόσμο, είναι ο πιο αγαπητός, ο πιο προσιτός και αυτός που προσφέρει το περισσότερο γέλιο με τον χαρακτήρα του. Αυτός είναι κι ο στόχος του μετά την απόσυρση του. Να γίνει ένας άνθρωπος που κάνει τους άλλους να γελάνε και να νιώθουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά. Γι΄αυτό έχει αφιερώσει μέρος της ζωής του στη βοήθεια ανθρώπων, ιδίως μικρών παιδιών που το μπάσκετ είναι η διέξοδος τους από τα άσχημα της ζωής στις περιοχές τους.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Shaquille O’ Neal ήταν μέχρι και χθες ένας celebrity. Αυτό ήταν κάτι που δεν του άρεσε και γι΄αυτό αποφάσισε να αποκηρύξει από πάνω του αυτόν τον χαρακτηρισμό και να μην λογίζεται μέρος αυτής της κοινότητας.

Με δήλωση του στη New York Post, ο 50χρονος παρουσιαστής και πρώην μπασκετμπολίστας, τόνισε πως θέλει οι άνθρωποι να τον θυμούνται ως έναν καλό άνθρωπο.

«Οι celebrities ζουν στην παράνοια, δεν θέλω να είμαι ένας τέτοιος. Γι΄αυτό και αποκηρύσσω από σήμερα την celebrity πλευρά μου. Τελείωσα με αυτό. Δεν αντέχω άλλο. Δε θέλω να είμαι σε αυτή την κατηγορία. Οι celebrities είναι τρελοί, αλήθεια είναι. Έχουν ξεφύγει με το πώς συμπεριφέρονται στους ανθρώπους, με το τι κάνουν, με το τι λένε. Αυτό δεν ήταν ποτέ κάτι που ήθελα, δεν ήθελα να με βλέπουν έτσι οι άλλοι.

Σε όλη μου τη ζωή, πιθανότατα όλοι μπαίνουν σε στερεότυπα. Αλλά οι celebrities μπαίνουν σε στερεότυπα γιατί είναι πραγματικά έξω από τα λογικά τους. Εγώ δεν θέλω να είμαι αυτό. Εγώ είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που άκουσε τα όνειρα του, τα ακολούθησε και τα πέτυχε.

Η συμφωνία 40 εκατομμυρίων που απέρριψε ο Shaquille O’ Neal

Προέρχομαι από το τίποτα. Το ότι πέτυχα τα όνειρα μου, δε σημαίνει πως είμαι μεγαλύτερος ή εξυπνότερος από τους άλλους. Επειδή έχω περισσότερα λεφτά, δε σημαίνει ότι είμαι καλύτερος. Ποτέ δεν ήμουν έτσι και δε θέλω να γίνω ποτέ έτσι. Γι΄αυτό απομακρύνομαι απ΄αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Όταν μιλάνε για τον Shaquille O’ Neal τι λένε; Ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Γιατί τι άλλο μπορείς να είσαι; Ή καλός άνθρωπος ή ένας μαλ…Κι εγώ δε θέλω με τίποτα να είμαι μαλ…».

Προς αυτή τη λογική, ο Shaquille O’Neal είχε απορρίψει στο παρελθόν μια συμφωνία 40 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Reebok. Ο λόγος; Μια γυναίκα τον αποκάλεσε «motherfucker» γιατί τα παπούτσια που διαφήμιζε ήταν πανάκριβα. Τότε ο O’Neal έβγαλε από την τσέπη του 2.000 δολάρια και της τα έδωσε λέγοντας «δεν ορίζω εγώ τις τιμές».

Βέβαια, δεν ξέρουμε πόσο αποδυναμώνει το επιχείρημα του για τους celebrity η ανάρτηση που έκανε πριν 2 ημέρες στο Instagram. Εκεί υπάρχει ο τίτλος ενός άρθρου που μιλάει για το υπερσύγχρονο και υπερπολυτελές ιδιωτικό τζετ του Shaquille O’ Neal που όντως φαίνεται να είναι βγαλμένο από το μέλλον.