Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση, που έκανε η Emily Ratajkowski. To μοντέλο συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τραγουδιστή, Robin Thicke, ότι της έπιανε το στήθος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του video clip για το Blurred Lines, ένα hit που την ανέδειξε.

Στο βίντεο εκείνη και άλλα δύο μοντέλα τριγυρνούσαν γυμνές γύρω από τους τραγουδιστές. Ωστόσο, από το 2013 καμία δεν είχε μιλήσει για τις συνθήκες που επικρατούσαν στα γυρίσματα, κάτι που έκανε τους χρήστες του διαδικτύου να απορούν. Η Ratajkowski απαντά τώρα σε όλους που την κατακρίνουν, εξηγώντας τον λόγο που δεν είχε αναφερθεί στη σεξουαλική παρενόχληση νωρίτερα.

«Ήμουν ένα άγνωστο μοντέλο και αν είχα μιλήσει ή διαμαρτυρηθεί, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα, δεν θα ήμουν διάσημη», εξήγησε. Το 30χρονο μοντέλο είπε στη συνέχεια ότι η απόφαση να μιλήσει συνέπεσε με την κυκλοφορία του βιβλίου της το 2021, My Body, όπου τονίζει την ωρίμανσή της και την αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα.

«Έγραψα ένα βιβλίο για την εξέλιξη μου και αυτό περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές εμπειρίες από την καριέρα μου και τη ζωή μου και τον τρόπο με τον οποίο αισθάνθηκα και σκεφτόμουν αυτές τις εμπειρίες», πρόσθεσε. «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να διαβάσουν το δοκίμιο και να κατανοήσουν τη χροιά πίσω από τέτοιου είδους καταστάσεις».

Τι αναφέρει η Ratajkowski για τον Thicke

Το My Body δημοσιεύτηκε από τους The Sunday Times και το μοντέλο έγραψε ότι αρχικά της άρεσε να πηγαίνει στα γυρίσματα για το μουσικό βίντεο μέχρι που ο Thicke και η ίδια φέρεται να ήταν μόνοι τους στα γυρίσματα.

Έγραψε: «Ξαφνικά, από το πουθενά, ένιωσα την παγωμάρα από τα χέρια ενός ξένου που έπιανε το γυμνό μου στήθος από πίσω. Απομακρύνθηκα ενστικτωδώς, κοιτώντας πίσω τον Robin Thicke. Χαμογέλασε με ένα χαζό χαμόγελο και σκόνταψε προς τα πίσω, με τα μάτια του να κρύβονται πίσω από τα γυαλιά ηλίου.

Βυθίστηκα στο σκοτάδι και αποσυνδέθηκα από το σύνολο. Η σκηνοθέτιδα, η Νταϊάν Μαρτέλ, μου φώναξε «είσαι καλά;». Ανασήκωσα τους ώμους, αποφεύγοντας την οπτική επαφή, νιώθοντας την ταπείνωση να κυριαρχεί στο σώμα μου. Δεν αντέδρασα – ούτε στην πραγματικότητα, ούτε όπως θα έπρεπε». Το αμφιλεγόμενο τραγούδι σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς εκείνη την εποχή, παρά το ότι έφτασε στο νούμερο ένα στο Top 40 του Billboard.

Η Ratajkowski πλέον υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες παίζουν το παιχνίδι, κεφαλαιοποιώντας την εικόνα τους και εμπορεύοντας το σώμα τους. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και δεν θα έλεγε ποτέ σε μια γυναίκα ότι δεν πρέπει να το κάνει, ωστόσο πρόκειται για «δίκοπο μαχαίρι». «Θα ήθελα να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες και τους άνδρες, καθώς και η δυναμική που κρύβεται πίσω από όσα δεν έχουν ειπωθεί».