Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας Harry Potter, που δεν είναι άλλη από την «O Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος». Είναι λογικό να έχεις ανάμεικτα συναισθήματα, αφού θα συνειδητοποιείς ότι έχεις μεγαλώσει, ωστόσο τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να το γιορτάσεις.

Στην Αγγλία, μάλιστα, η Warner Bros. Pictures ανακοίνωσε ότι ένας διάδρομος με εννέα ραβδιά από τη σειρά ταινιών θα στηθεί στην πλατεία Λέστερ για δύο εβδομάδες για την επέτειο της πρώτης ταινίας, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 4 Νοεμβρίου 2001. Αν είσαι Harry Potter fan δεν πρέπει να το χάσεις.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Warner Bros. Pictures, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου, ενώ θα γίνει σε συνεργασία με το Discover Leicester Square.

Λίγες μέρες μετά θα γίνει μια θεατρική επανέκδοση του Harry Potter και της Φιλοσοφικής Λίθου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία στις 29 Οκτωβρίου. Επιπλέον, τα ίδια ραβδιά θα κάνουν περιοδεία σε πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος, ενόψει της κυκλοφορίας του Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore στις 8 Απριλίου 2022.

Όπως αποφασίστηκε από προηγούμενη ψηφοφορία από θαυμαστές, αυτές οι πόλεις θα είναι το Hull, το Stoke, το Reading και το Birmingham, και η καθεμία θα φιλοξενεί τα ραβδιά για μια εβδομάδα, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Η εγκατάσταση των ραβδιών θα είναι παρόμοια με εκείνη για την υποστήριξη του Lumos το 2018. Αυτή τη φορά, σημειώνει η Warner Bros., η εγκατάσταση θα είναι μέρος του νέου Inside Out Festival, που θα πραγματοποιηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Westminster και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο. Τα ραβδιά δεν είναι επίσης το μόνο μέρος του θεάματος στο Leicester Square Gardens.

Όσα θα μπορέσουν να απολαύσουν οι fans του Harry Potter

Με ύψος 15 μέτρα και σχηματίζοντας έναν διάδρομο 18 μέτρων, τα ραβδιά είναι ακριβή αντίγραφα αυτών που ανήκουν σε εννέα από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες στις ταινίες του Harry Potter και στο Fandastic Beasts. Ακόμα θα συμπληρώνουν τα οκτώ χάλκινα αγάλματα του Potter και άλλων ηρώων κατά την απονομή βραβείων στη «Scenes in the Square».

Επιπλέον, και τα εννέα ραβδιά θα φωτιστούν από τις 6:00 μ.μ. έως 8:35 μ.μ. στους κήπους, ενώ θα ακούγεται και μουσική από τα soundtrack των ταινιών τις προγραμματισμένες αυτές ημέρες.

Υπάρχουν ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για τους φανατικούς θαυμαστές. Το δελτίο τύπου αναφέρει μια «μια περιήγηση στο Platform 9 ¾ , που θα εγκατασταθεί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Εδιμβούργο, το Μπέρμιγχαμ, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ». Τι άλλο να ζητήσει κανείς;