Η Βρετανία μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει τη δική της Disneyland, καθώς τα έργα αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στον νέο χρόνο.

Το έργο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών, που ονομάστηκε «UK Disneyland», ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2012, με την υπόσχεση ότι θα είναι ένα από τα «μεγαλύτερα έργα σε όλη την Ευρώπη». Θεωρείται ότι θα είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην ήπειρο που έχει χτιστεί ποτέ, ξεπερνώντας και την Disneyland Paris του 1992.

Θα έχει έκταση 535 στρεμμάτων και θα χτιστεί στη χερσόνησο Swanscombe κοντά στο Ντάρτφορντ στο Κεντ, με το πρώτο μέρος της να είναι ανοιχτό για το κοινό το 2024, ακολουθούμενη από ένα δεύτερο πάρκο κάποια στιγμή το 2029. Έτσι, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν έως και 48.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2038.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα υπάρχουν 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες στο The London Resort το 2025, που θα φτάσουν τα 12,5 εκατομμύρια έως το 2038.

Σύμφωνα με τον site του London Resort – όπως ονομάζεται-, οι οικοδομικές εργασίες θα ξεκινήσουν από το 2022, όταν αναμένεται να γίνει αποδεκτή η εφαρμογή σχεδιασμού του έργου. «Με την προϋπόθεση ότι έχει χορηγηθεί η αίτησή μας για DCO, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2022, με σκοπό το London Resort να ανοίξει το 2024», αναφέρει.

Ο Gerbeau, Διευθύνων Σύμβουλος του London Resort Company Holdings (LRCH), ενημέρωσε πρόσφατα το έργο στο Blooloop V-Expo, όπου τρεις βρετανικές εταιρείες παρουσιάστηκαν ως οι πρώτες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν από το θεματικό πάρκο για να βοηθήσουν στη ζωή της ιδέας.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα πράγματα παραμένουν σε καλό δρόμο, ο Gerbeau είπε:  «Σε όλες τις επιχειρήσεις που πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν ρόλο στη δημιουργία ενός κόσμου μοναδικών εμπειριών, σας ενθαρρύνω να μεταβείτε στον ιστότοπό μας τώρα, να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας και μαζί θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας στην ιστορία».

https://www.youtube.com/watch?v=wCD6FT3oPWo

Ποιοι θα συνεργαστούν για την Disneyland της νέας γενιάς

Η Electrosonic, η Garmendale και η Katapult επιβεβαιώθηκαν ως τις επίσημες συμμετέχουσες επιχειρήσεις, ενώ 65 ακόμα αναμένεται να συμβάλουν, ενώ η πόρτα είναι ανοιχτή για ακόμα περισσότερες.

«Οι Electrosonic, Katapult και Garmendale είναι ηγέτες στους τομείς τους και μαζί είμαστε σε ένα ταξίδι για να δημιουργήσουμε το δικό μας κομμάτι της ιστορίας χτίζοντας το πρώτο θεματικό πάρκο της επόμενης γενιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά η μετατροπή του οράματός μας σε πραγματικότητα είναι περίπλοκη.

Θα είμαστε το πρώτο θεματικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη, που θα χτιστεί από την αρχή εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Θα είμαστε ένα από τα μοναδικά πάρκα χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο. Και με την επένδυσή μας στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, θα αποτελέσουμε το παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν το περιβάλλον.

Για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα, θα συνεργαστούμε μόνο με τους καλύτερους που έχει να προσφέρει η βιομηχανία και σήμερα σηματοδοτείται η πρώτη ημέρα αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού μπροστά μας».

Εκτός από τον διαφορετικό -οικολογικό χαρακτήρα στις υποδομές της, θα έχει ένα από τα πιο γρήγορα τρενάκια στον κόσμο και άλλα πολλά νέα παιχνίδια.

Τι θα περιέχει το νέο πάρκο

Το αξιοθέατο θα αποτελέσει μέρος ενός τεράστιου «κόσμου» , ονόματι «The Jungle» – ένα μέρος που οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι «το παρελθόν θα συνδυάζεται με το μέλλον».

Λέγεται ότι επιτυγχάνει ταχύτητες άνω των 70 μιλίων / ώρα, και η διαδρομή θα ονομάζεται Quetzalcoatlus. Πήρε το όνομα από ένα προϊστορικό πλάσμα και έχει σκοπό να αναπαραστήσει μια πτήση του ζώου μένοντας χαμηλά στο έδαφος, σκαρφαλώνοντας στις κορυφές των δέντρων, αγγίζοντας το νερό και διαπερνώντας βραχώδη φαράγγια.

Το νέο θεματικό πάρκο, το οποίο έχει συνεργασίες με το BBC, το ITV Studios και την Paramount Pictures, πρόκειται να έχει έξι μοναδικά θεματικά «νησιά» σε 535 στρέμματα, μαζί με ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, ένα κέντρο, ένα υδάτινο πάρκο και πολλά καταστήματα για φαγητό και ποτό.