Η Adele επέστρεψε για τα καλά, με το τραγούδι Easy On Me να συγκεντρώνει 86 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, σε μόλις πέντε ημέρες κυκλοφορίας. Το νέο τους άλμπουμ, 30, θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η νικήτρια με βραβείο Grammy.

Σε ένα μήνυμα προς τους θαυμαστές της, η Adele αναφέρθηκε στα έξι χρόνια απουσίας της από τα social media και τη μουσική βιομηχανία, και το πώς σημαδεύτηκαν από το διαζύγιό της με τον Simon Konecki. «Σίγουρα δεν είμαι ούτε καν κοντά στο σημείο που ήλπιζα να ήμουν όταν ξεκίνησα. Το αντίθετο μάλιστα. Βασίζομαι στη ρουτίνα και τη συνέπεια για να αισθάνομαι ασφαλής, πάντα το έκανα. Κι όμως, έριξα συνειδητά – με τη θέληση μου – τον εαυτό μου σε έναν λαβύρινθο απόλυτης ακαταστασίας και εσωτερικής αναταραχής» και πρόσθεσε:

«Στην πορεία έμαθα πολλές σκληρές αλήθειες για τον εαυτό μου. Ξεφορτώθηκα το εξωτερικό μου κέλυφος και απέκτησα νέο. Ανακάλυψα πραγματικά χρήσιμες και υγιείς νοοτροπίες με τις οποίες μπορώ να πορευτώ, και νιώθω ότι επιτέλους βρήκα ξανά το συναίσθημά μου. Θα έφτανα στο σημείο να πω ότι δεν έχω νιώσει πιο γαλήνια ποτέ στη ζωή μου».

Για τον Simon Konecki εξηγεί πως ήταν ο πιο πιστός φίλος της κατά τη διάρκεια της ταραχώδους ζωής της. «Όταν έγραφα το άλμπουμ, ήταν ο φίλος μου που ήρθε με ένα μπουκάλι κρασί και φαγητό για να μου φτιάξει το κέφι. Ο σοφός φίλος που δίνει πάντα τις καλύτερες συμβουλές. Για να μην ξεχνάμε και τη φίλη που είναι έξαλλη και λέει: ‘Επιστρέφει ο Κρόνος στο ζώδιο σου, μωρό μου, μια φορά ζεις’. Ο φίλος που ξενυχτούσε και μου κρατούσε το χέρι, ενώ εγώ έκλαιγα ακατάπαυστα χωρίς ξέρω γιατί. Ο φίλος που σηκωνόταν και πήγαινε να με πάρει και να πάει κάπου που έλεγα ότι δεν ήθελα να πάω, αλλά απλά ήθελε να με βγάλει από το σπίτι για λίγη βιταμίνη D» και καταλήγει:

«Έχω ξαναχτίσει με κόπο το σπίτι μου και την καρδιά μου από τότε κι αυτό το άλμπουμ αφηγείται αυτή την ιστορία. Το σπίτι είναι εκεί που είναι η καρδιά».