Σοκ έχει προκαλέσει το θανατηφόρο περιστατικό, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας Rust. Ο Alec Baldwin, ο οποίος πρωταγωνιστεί, χρησιμοποίησε όπλο που είχε άσφαιρα και κατά την τοποθέτηση του σε ένα σημείο, αφού είχε τελειώσει η σκηνή, αυτό εκπυρσοκρότησε και πέτυχε την Halyna Hutchins, βοηθό σκηνοθέτη και υπεύθυνη φωτογραφίας. Η Halyna υπέκυψε στα τραυματά της και κατέληξε, σε ηλικία 42 ετών.

Οι συντελεστές της ταινίας, πρωτίστως ο Alec Baldwin, είναι συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι. Ο ηθοποιός έσπευσε άμεσα μόνος του στο αστυνομικό τμήμα του Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, όπου γίνονταν τα γυρίσματα, για να καταθέσει και να θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρχών. Λέγεται ότι καθόταν για ώρες έξω από το γραφείο του σερίφη και έκλαιγε, ενώ όσοι επιχείρησαν να του μιλήσουν, δε μπόρεσαν να του πάρουν ούτε λέξη.

Ποια ήταν η Halyna Hutchins

Η Halyna ήταν πολύ αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο, ανεξάρτητο και ατίθασο πνεύμα, άψογη στη δουλειά της και δυναμική γυναίκα που όμως στα 42 της, η ζωή της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Γεννημένη στην Ουκρανία, το 1979, μεγάλωσε σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, εργάστηκε ως ερευνητική δημοσιογράφος για βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ανατολική Ευρώπη.

Αποφοίτησε από το Κέντρο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου το 2015. Η διατριβή της προβλήθηκε στο «Camerimage», το ευρωπαϊκό φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον κινηματογράφο. Το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Εμπνευσμένη από κινηματογραφιστές όπως ο Κρίστοφερ Ντόιλ και ο Σεργκέι Ουρουσέφσκι, αποφάσισε να επικεντρωθεί στη δημιουργία ταινιών και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Παράλληλα, ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός παραγωγής και να ασχολείται με το γύρισμα ταινιών μικρού μήκους.

Ήταν ιδιαίτερα καταρτισμένη στο αντικείμενό της, ως κινηματογραφίστρια, κατάφερε να διακριθεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Χόλιγουντ. Η έδρα της ως διευθύντρια φωτογραφίας στο Λος Άντζελες, ενώ οι ταινίες «Archenemy», «Blindfire» και «The Mad Hatter» είχαν τη δική της υπογραφή.

«Είμαι τόσο λυπημένος που έχασα τη Halyna. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα γύρισμα. Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης της ταινίας «Archenemy», Άνταμ Έιγιπτ Μόρτιμερ.

Όσον αφορά την τηλεόραση, επιμελήθηκε την σειρά BET+ A Luv Tale: The Series.