Μια είδηση που προκαλεί θλίψη σε όλο το κοινό της σειράς Friends – και όχι μόνο – έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Γκάνθερ στη σειρά, πέθανε σε ηλικία 59 ετών. «Ο Τζέιμς πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση από τον μάνατζερ του. «Αν τον γνώριζες μια φορά, είχες αποκτήσει έναν φίλο για μια ζωή» γράφει η ανακοίνωση κι αυτό είναι το βιογραφικό του γλυκύτατου Τάιλερ σε αυτή τη σύντομη πορεία του στα χολιγουντιανά δρώμενα.

Ο Τάιλερ είχε διαγνωστεί το 2018 με καρκίνο, ο οποίος ήταν άκρως επιθετικός και μεταστατικός. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε στα κόκκαλα του και ο ίδιος είχε πια αποδεχτεί πως κάθε ημέρα του θα μπορούσε να είναι άνετα η τελευταία του.

«Διαγνώστηκα με εξελιγμένο καρκίνο του προστάτη. Αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι στο 4ο στάδιο τώρα. Τελευταίο στάδιο καρκίνου. Οπότε, κάποια στιγμή, ξέρετε, θα με νικήσει. Ήμουν 56 ετών όταν διαγνώστηκα. Το αντιγόνο μέσω του οποίου ανιχνεύεται, είχε βρεθεί σε υψηλά επίπεδα. Κατάλαβα αμέσως όταν μπήκα να δω τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, ότι κάτι δεν πάει καλά. Σχεδόν άμεσα, μου τηλεφώνησε ο γιατρός και μου ζήτησε να πάω την επόμενη ημέρα γιατί υποπτευόταν ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι πολύ σοβαρό με τον προστάτη» είχε περιγράψει τον Ιούνιο σε μια εκπομπή ο Τάιλερ.

Όμως, ο καρκίνος έγινε πιο επιθετικός. Από εκεί που απλά έπαιρνε ένα χάπι το πρωί κι ένα το βράδυ και ζούσε φυσιολογικά, χωρίς κάποιο σύμπτωμα. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε το καλοκαίρι.

«Ήθελε να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορεί και γι΄αυτό μοιράστηκε γρήγορα την ιστορία του» λέει για εκείνον ο μάνατζερ του. Τον Μάιο, στο περίφημο reunion, ο Τάιλερ δεν είχε εμφανιστεί στο στούντιο λόγω της κατάστασης του. Είχε συμμετάσχει μέσω zoom. «Ήταν τα 10 καλύτερα χρόνια της ζωής μου στο Friends. Το να δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους ήταν φανταστικό, ήταν ευτυχία, κάτι το μοναδικό» είχε πει σε κάποια από τις συνεντεύξεις του.

Ο Τάιλερ είχε παίξει σε 150 επεισόδια της σειράς και μάλιστα στις πρώτες 2 σεζόν απλώς εμφανιζόταν. Μόνο στο 9ο επεισόδιο της 2ης σεζόν είπε την πρώτη του λέξη και ήταν ένα «yeah». Ο ρόλος του εξελίχθηκε στην 3η σεζόν. Ο Τάιλερ είχε αποκαλύψει πως πήρε το ρόλο στο Friends γιατί ήταν ο μόνος που ήξερε να δουλεύει μια εσπρεσιέρα.

Στο πλάι του «Γκάνθερ» ήταν όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του, Τζένιφερ Κάρνο.

Τα Friends αποχαιρέτησαν τον «Γκάνθερ» τους

«Τα Friends δεν θα ήταν ποτέ αυτό που έγιναν χωρίς εσένα. Σ΄ευχαριστώ για το γέλιο που έφερες στη σειρά και στις ζωές μας. Θα μας λείψεις τόσο πολύ Τζέιμς» έγραψε η Τζένιφερ Άνιστον.

Η Κόρτνι Κοξ με τη σειρά της έγραψε σε σχετική ανάρτηση: «Το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που έφερνες κάθε φορά στο χώρο και έδειχνες στο γύρισμα, είναι το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που κρατάω για το ότι σε γνώρισα. Αναπαύσου εν ειρήνη Τζέιμς».

«Γελάσαμε πάρα πολύ στα γυρίσματα. Θα μας λείψεις πολύ. Αναπαύσου φίλε» έγραψε στη δική του ανάρτηση ο Ματ ΛεΜπλανκ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt LeBlanc (@mleblanc)

Τέλος, η Λίζα Κάντροου ανάρτησε τη φωτογραφία του με το εξής σχόλιο: «Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ…θα μας λείψεις. Σ΄ευχαριστούμε που ήσουν πάντοτε εκεί για όλους μας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lisa Kudrow (@lisakudrow)