Μια πολυτελή και υπερσύγχρονη βίλα στα βουνά βόρεια του San Diego, που ονομάζεται “Razor House”, είναι πλέον η κατοικία της Alicia Keys και του συζύγου – μουσικού παραγωγού, Kasseem Dean, γνωστό ως Swizz Beatz.

Το σπίτι που στεγάζει αυτούς και τα δύο τους παιδιά, Genessis και Egypt, μετονομάστηκε από τους ίδιους σε Dreamland. Διακοσμημένο με έργα τέχνης μαύρων καλλιτεχνών, μερικές Ferrari, μια τεράστια πισίνα και ένα στούντιο ηχογράφησης κρυμμένο σε έναν χώρο, σίγουρα αποτελεί ένα ονειρικό μέρος.

Με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, το σπίτι λέγεται ότι ενέπνευσε την έπαυλη του Tony Stark στο franchise “Iron Man”, σύμφωνα με το Architectural Digest, που αφιερώνει το εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου στο ακίνητο.

Ο Dean είχε «ερωτευτεί» την βίλα 3352.8 τ.μ πολύ πριν την κάνει δικιά του, καθώς αποκαλύπτει ότι την είχε wallpaper στο κινητό του για 8 χρόνια.

Το κτήριο μοιάζει με έργο τέχνης. «Κάθε τοίχος σε αυτό το σπίτι, κάθε κομμάτι του, είναι γλυπτό. Αυτά τα όμορφα σχήματα “S”, τα σιρίτια που κατεβαίνουν στην πλαγιά του λόφου, οι καμπύλες πάνω από το κεφάλι σου. Μοιάζει περισσότερο με γλυπτική παρά με αρχιτεκτονική» λέει ο Dean.

Μόλις έμαθαν ότι το σπίτι πωλείται, ο Dean φοβήθηκε ότι η Alicia δεν θα ήθελε να μετακομίσει από την Νέα Υόρκη στη δυτική πλευρά της Αμερικής. Όταν όμως κλήθηκαν να δουν το σπίτι, τότε άρχισε να φαντάζεται την ζωή τους εκεί και ξέχασε κάθε ενδοιασμό.

Η τραγουδίστρια είπε ότι πείστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρωινής συνεδρίας διαλογισμού στο κατάλυμα, καθώς έβλεπε αλεξίπτωτα να πετάνε πάνω από ένα κοντινό βουνό.

Η Dreamland της Alicia Keys και του Kasseem Dean

Αφού αγόρασαν το σπίτι το 2019, προσέλαβαν την διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Kelly Behun, για να το μετατρέψει σε Dreamland. Δημιούργησε μια κομψή απαλότητα στο χώρο με μαροκινά μάλλινα χαλιά και ταπετσαρίες από βελούδο, επιλέγοντας μια γήινη χρωματική παλέτα που συμπλήρωνε το περιβάλλον του σπιτιού.

Τα βασικά έπιπλα συμπληρώνουν τις καμπύλες του κτιρίου, με στρογγυλεμένους καναπέδες και κυκλικά τραπεζάκια σαλονιού να βρίσκονται σε όλο το σπίτι. Με περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης στην κατοχή τους, που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δύο δεκαετιών, το ζευγάρι έχει επενδύσει τους τοίχους του με έργα μουσειακής αξίας από τους KAWS και τον Jean Michel-Basquiat.

Συναισθηματικά αντικείμενα διακοσμούν επίσης το σπίτι, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού πιάνου που χάρισε στην Keys η δισκογραφική της όταν έκλεισε τα 16. Η Keys φέρεται να είπε ότι το σπίτι τους ήταν «ένα μέρος για να δημιουργήσουν όνειρα και να τα ζήσουν».