Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Kirk Douglas άφηνε την τελευταία του πνοή όντας πλήρης ημερών και δεχόταν τιμητικές αναφορές από όλο το Χόλιγουντ, με την απονομή των Όσκαρ εκείνης της χρονιάς να του αφιερώνει μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω στο in memoriam. Το παρελθόν όμως στοιχειώνει τη μνήμη και πολύ περισσότερο όταν αυτό το παρελθόν αφορά σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε ούτε κατά προσέγγιση η σκέψη πως μια γυναίκα παρενοχλείται σεξουαλικά.

Στην τότε χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και εν γένει στην κοινωνία, η αντίληψη ήταν πως αν ένας άντρας θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, ακόμα κι αν εσύ δε θες, οφείλεις να σωπάσεις και να το δεχτείς. Στη βιομηχανία του θεάματος όπου το σεξ σήμαινε βοήθεια και πόρτες ανοιχτές, αυτός ήταν σχεδόν ένας κανόνας.

Η Lana Wood, αδερφή της ηθοποιού Natalie Wood, θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου ένα βιογραφικό βιβλίο για τη ζωή της Natalie και μέσα σε αυτό ισχυρίζεται ότι ο Kirk Douglas ήταν ο άντρας που επιχείρησε να βιάσει την αδερφή της.

Σύμφωνα με το BBC, που δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο, η Natalie Wood είχε γυρίσει ένα βράδυ στο σπίτι αναστατωμένη, είχε κοπανήσει την πόρτα και περιέγραφε στη μητέρα της τι είχε γίνει. «Η Natalie έδειχνε χάλια. Ήταν πολύ εκνευρισμένη και αναστατωμένη. Αυτή και η μαμά άρχισαν να ψιθυρίζουν επιτακτικά η μία στην άλλη. Δε μπορούσα να ακούσω τι λένε ή να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Κάτι κακό είχε συμβεί προφανώς στην αδερφή μου, αλλά ό,τι κι αν ήταν, ήμουν μάλλον πολύ μικρή για να το μάθω».

Η μητέρα της Natalie Wood δεν θέλησε να κατηγορήσουν τον Kirk Douglas

Η Lana Wood ήταν όντως 8 ετών κορίτσι τότε. Η μητέρα τους, Maria Zakharenko, ήταν αυτή που είχε προσεγγίσει τον Kirk Douglas για να βοηθήσει την Natalie να πάρει τις ευκαιρίες της στο Χόλιγουντ. Όταν έμαθε για την απόπειρα βιασμού, ζήτησε από την κόρη της να μην πει τίποτα, γιατί αυτό θα της κατέστρεφε την καριέρα αν κατηγορούσε τον Douglas που τότε ήταν ένας σταρ.

«Η αδερφή μου δεν μου έλεγε τι είχε συμβεί για πολλά χρόνια αργότερα. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μου πει ότι ο κ. Douglas την είχε πάει στη σουίτα του και την πόνεσε».

Η Natalie Wood απεβίωσε το 1981 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ύστερα από πνιγμό κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στην Σάντα Καταλίνα στην Καλιφόρνια. Αρχικά ο θάνατος της είχε χαρακτηριστεί ένα ατύχημα, αλλά το 2012 η υπόθεση άνοιξε ξανά και χαρακτηρίστηκε ως πνιγμός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το 2018 ο σύζυγος της, Robert Wagner, είχε θεωρηθεί ύποπτος και η Lana τον είχε θεωρήσει ανοιχτά ως υπεύθυνο για τον θάνατο της Natalie.

Ο Michael Douglas σχολίασε την υπόθεση μέσω του εκπροσώπου του, αρκούμενος σε ένα «ο θεός να αναπαύσει τις ψυχές και των δύο».