Το να είσαι διάσημος στο Χόλιγουντ, αναπόφευκτα σημαίνει πως ολόκληρη η ζωή σου βρίσκεται εκτεθειμένη. Είτε το θες είτε όχι. Και υπάρχουν εκείνοι που πραγματικά προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τους paparazzi από την οικογένειά τους, χωρίς να τα καταφέρνουν πάντα καλά. Γι’αυτό και ο George Clooney προχώρησε σε μια αρκετά ξεκάθαρη κίνηση, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης.

Ζήτησε να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών του, γιατί έτσι τα θέτουν σε κίνδυνο, ιδιαίτερα λόγω της δουλειάς της συζύγου του. Η Amal Clooney ειναι δικηγόρος ανθρώπινων δικαιωμάτων, με τρομοκρατικές ομάδες στο επίκεντρο. Η επιστολή δημοσιεύτηκε από πολλά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Variety, The Hollywood Reporter και Deadline.

https://www.intronews.gr/7917-2-johnny-depp-kinito-heard-fotografies-molopes

Ο ηθοποιός εξήγησε πως ο ίδιος και η σύζυγος του δεν έχουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προστατεύοντας έτσι την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους. Η απόφαση αυτή του Glooney, απευθυνόμενος «στην Daily Mail και άλλες εκδόσεις»
πάρθηκε μετά τις φωτογραφίες της ενός έτους κόρης της Billie Lourd, που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. H Daily Mail δεν έχει απαντήσει ακόμα δημόσια.

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως πρόσφατα ο 60χρονος ηθοποιός δεν δίνει συγχωροχάρτια, όσον αφορά την οικογένειά του, αφού απέρριψε τη συγγνώμη της Mail Online, που δημοσίευσε ψευδή ιστορία για τη μητέρα της Amal, Baria Alamuddin.

Ο ηθοποιός δεν είναι ο πρώτος που ζητάει από τα media να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών, αφού σε μία τέτοια κίνηση είχε προχωρήσει και ο Michael Jackson που μάταια πολλές φορές προσπαθούσε να καλύψει τα πρόσωπα των παιδιών του όταν έβλεπε paparazzi. Πάντως είναι γεγογός, πως όλο και περισσότεροι σταρ του Χόλιγουντ δεν δείχνουν στα social media τα παιδιά τους, πράγμα απόλυτα σωστό.

H ανοιχτή επιστολή του George Clooney:

«Βλέποντας φωτογραφίες του ενός έτους παιδιού της Billie Lourd στην έκδοσή σας και πως αμέσως τις κατεβάσετε, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μην δημοσιεύετε φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών μας στις εκδόσεις σας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δέχομαι τις συχνά αδιάκριτες φωτογραφίες μου ως μέρος του τιμήματος που πρέπει να πληρώσω για να κάνω τη δουλειά μου. Τα παιδιά μας δεν έχουν τέτοια δέσμευση.

Η φύση της δουλειάς της συζύγου μου την βάζει σε μια διαδικασία να αντιμετωπίζει και να φέρνει μπροστά στο δικαστήριο ομάδες τρομοκρατών και προσέχουμε πολύ ώστε να είναι η οικογένειά μας ασφαλής. Δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας εάν τα media δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους στο εξώφυλλό τους. Δεν έχουμε πουλήσει ποτέ φωτογραφίες των παιδιών μας, δεν έχουμε social media και ποτέ δεν ανεβάσαμε φωτογραφίες γιατί κάτι τέτοιο θα έβαζε τη ζωή τους σε κίνδυνο. Όχι παρανοϊκό κίνδυνο αλλά ζητημάτων του πραγματικού κόσμου, με πραγματικές συνέπειες. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνούσατε ότι η ανάγκη σας να πουλήσετε διαφήμιση δεν είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη να κρατήσετε αθώα παιδιά μακριά από τη στοχοποίηση».

https://www.intronews.gr/7924-2-kirk-douglas-apopeira-viasmou-natalie-wood