Μετά τον Antonio Banderas, που βρέθηκε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας The Enforcer, σειρά πήρε η πολυαναμενόμενη ταινία δράσης, Αναλώσιμοι 4, με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone.

Στην παραγωγή συμμετέχουν 300 άτομα, ενώ τα γυρίσματα συνεχίζονται να βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική πλευρά της πόλης. Αναφορικά με το thesstoday, το πρώτο χτύπημα της κλακέτας ήχησε τη Δευτέρα, με σκηνοθέτη τον Scott Waugh. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έως το τέλος του Νοεμβρίου.

https://www.intronews.gr/7993-2-eternals-marve-mcu-anagki-gia-simperilipsi

Τα κομβόι των φορτηγών έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Κυριακής, μεταφέροντας τον εξοπλισμό για τις ανάγκες της ταινίας, στο υπερσύγχρονο στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη, χώρος που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από τους κασκαντέρ των Αναλώσιμων 4, εν αντιθέσει με τον μισθωμένο βιομηχανικό χώρο που στεγάζεται στην περιοχή των Διαβατών, στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου θα βρίσκονται αποκλειστικά οι παγκοσμίου φήμης ηθοποιοί.

Jason Statham, Megan Fox, Andy Garcia, 50 Cent και πολλοί ακόμη χολιγουντιανοί αστέρες έχουν ξεκινήσει ρομολόγια προς το άλλοτε κραταιό εργοστάσιο της βιομηχανικής περιοχής των Διαβατών, το οποίο ενεργοποιείται ξανά μετά από χρόνια.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας και δημιουργός του franchise, Sylvester Stallone, δεν θα ταξιδέψει καθόλου στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα γυρίσματά του έχουν ολοκληρωθεί στο Λονδίνο.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι το 50% περίπου της συνολικής ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μέσα από την παραγωγή θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει ο Αμερικανός παραγωγός της Millennium Media, Robert Van Norden, θα χρειαστούν ηθοποιοί, άνθρωποι από τον κατασκευαστικό χώρο, την τροφοδοσία και άλλες ειδικότητες.

Οπως αναφέρει το thesstoday ήδη κατασκευάστηκε από τεχνίτες της Θεσσαλονίκης ένα αεροπλανοφόρο μήκους 100 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, πάνω στο οποίο ο Jason Statham θα επιχειρήσει μια εν πλω απόδραση με μοτοσικλέτα.

Τέλος, για την παραγωγή στα πλατό των Αναλώσιμων 4 στη χώρα μας, κομμάτι του εξοπλισμού έχει δοθεί και από τον ελληνικό στρατό, μια πρακτική που είναι συνήθης για κάθε παραγωγή δράσης, σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για διάθεση μέσων πολύ σημαντική που πολλές φορές μάλιστα κρίνει και την εκ νέου παραγωγή ταινιών δράσης σε μια χώρα, αφού τέτοιες ταινίες είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν βαρύ εξοπλισμό τοπικής προέλευσης, οχήματα και μέσα που συνεισφέρουν στην αληθοφάνεια του τελικού κινηματογραφικού αποτελέσματος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Statham (@jasonstatham)

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2022.