Ο Πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε στον όρο «Megxit», ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως για την παραίτηση του πρίγκιπα και της Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα, λέγοντας ότι είναι μισογυνιστικός.

Η λέξη, όπως υποστηρίζει, αντιπροσωπεύει το μίσος που επικρατεί στον χώρο του διαδικτύου. «Ίσως οι άνθρωποι να το γνωρίζουν αυτό και ίσως να μην το γνωρίζουν, αλλά ο όρος Megxit ήταν ή είναι ένας μισογυνιστικός όρος και δημιουργήθηκε από ένα τρολ, που ενισχύθηκε από βασιλικούς ανταποκριτές, επεκτάθηκε και εξελίχθηκε στα mainstream media», είπε ο Χάρι μιλώντας σε ένα πάνελ που ονομάζεται Internet Lie Machine.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, επίσημα γνωστοί ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, ζουν στην Καλιφόρνια αφού αποσχίστηκαν από την βασιλική οικογένεια. Η ρατσιστική μεταχείριση της Μέγκαν από μέλη της οικογένειας, ήταν ένας λόγος που πήραν αυτήν την απόφαση, το λεγόμενο «Megxit».

Μια μελέτη που διεξήχθη από την υπηρεσία ανάλυσης κοινωνικών μέσων Bot Sentinel εντόπισε 83 λογαριασμούς στο Twitter, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για το 70% του περιεχομένου μίσους και της παραπληροφόρησης που σχετιζόταν με τη Μέγκαν και τον Χάρι.

Αναφερόμενος στη μελέτη, ο πρίγκιπας ανέφερε ότι το πιο ανησυχητικό ήταν ο αριθμός των Βρετανών δημοσιογράφων που αλληλεπιδρούσαν μαζί τους και μετέδιδαν αυτά τα ψέματα ως αλήθεια. «Η παραπληροφόρηση είναι μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Έχασα τη μητέρα μου από αυτήν την μανία και προφανώς είμαι αποφασισμένος να μην χάσω τη μητέρα των παιδιών μου από το ίδιο πράγμα». Από τότε ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκίνησαν εκστρατεία κατά της αρνητικότητας και του μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λένε ότι επηρεάζουν την ψυχική υγεία των ανθρώπων.