Με μια μικρή τελετή, η ακτιβίστρια Malala Yousafzai και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, παντρεύτηκε την Τρίτη, όπως η ίδια αποκάλυψε. Μια δεκαετία μετά τον πυροβολισμό της στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν σε μία εκστρατεία για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, η Malala γύρισε μια νέα σελίδα στη ζωή της.

Η 24χρονη, η οποία ζει στη Βρετανία, είπε πως με τον σύζυγό της, τον οποίο κατονόμασε μονάχα ως Asser, παντρεύτηκαν στην πόλη του Μπέρμιγχαμ και γιόρτασαν τον γάμο στο σπίτι με φίλους.

«Η σημερινή είναι μια πολύτιμη ημέρα στη ζωή μου. Ο Asser κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες. Σε αυτές, η Malala φοράει ένα ροζ νυφικό Nikah, ενώ ο Asser έχει συνδυάσει το κοστούμι με ασορτί ροζ γραβάτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Malala (@malala)

Η Malala δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον σύζυγό της εκτός από το μικρό του όνομα, αλλά χρήστες τον κατονόμασαν ως Asser Malik, γενικό διευθυντή του Cricket Board’s High Performance Centre του Πακιστάν. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Η Malala χαίρει θαυμασμού σε πολλές περιοχές του κόσμου, ιδίως σε χώρες της Δύσης, για το προσωπικό θάρρος της και την ευγλωττία της στην πρόκριση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Στο Πακιστάν, ο ακτιβισμός της διχάζει την κοινή γνώμη.

Τον Ιούλιο, η Malala είχε πει στη βρετανική Vogue ότι δεν ήταν σίγουρη εάν θα παντρευόταν ποτέ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Εάν θέλεις να έχεις ένα πρόσωπο στη ζωή σου, γιατί θα πρέπει να υπογράφεις πιστοποιητικά γάμου, γιατί να μην είναι απλά μια συντροφιά;», ανέφερε.