Με αφορμή το φινάλε της δεύτερης σεζόν του The Morning Show, της σειράς του Apple TV όπου πρωταγωνιστεί με τη Reese Witherspoon, η Jennifer Aniston έδωσε συνέντευξη στο Indiewire και σχολίασε τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το cancel culture, που δεν έχει κανένα κριτήριο για το τι αξίζει τελικά να φάει cancel και τι όχι και απλώς σβήνει ανθρώπους.

Υπό τον ρόλο της στη σειρά (Alex Levy), που στη δεύτερη σεζόν δέχεται αυτό το cancelling από το κοινό που παρακολουθεί την εκπομπή της, διερωτάται στο τελευταίο επεισόδιο το εξής: «Πρέπει να δεχτώ ότι όλος ο κόσμος θα εκνευριστεί με τη συμπεριφορά μου; Ποιο είναι αυτό που θες να πετύχεις; Επειδή μπορεί να μου αξίζει αυτό που έπαθα, σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τον πόνο ενός άλλου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα νιώθεις ηθικά ανώτερος;».

Μπορεί αυτά να είναι λόγια του σεναρίου, όμως σε τέτοιες σειρές είναι ξεκάθαρο πως το σενάριο αντλεί στοιχεία από τους χαρακτήρες των ηθοποιών για να ενώσει τον fictional χαρακτήρα με την πραγματικότητα. Και η Jennifer Aniston θέτει, όπως το κάνει στα περισσότερα ζητήματα, το cancel culture στην πιο σωστή του βάση, με κριτήρια, όχι άκριτα και συλλήβδην.

Ο ρόλος της Jennifer Aniston αποτυπώνει και δικές της σκέψεις

«Προφανώς είναι κάτι καινούργιο που συμβαίνει. Μια καινούργια διασκέδαση. Μοιάζει ανεύθυνο και γι΄αυτό θέλησα να το εξερευνήσουμε αρκετά στη σειρά. Τι γίνεται όταν κάποιος ακυρώνεται; Πού πάει; Αυτό ήταν; Εξαρτάται πάντοτε βέβαια από το μέγεθος του εγκλήματος. Κάποια είναι προφανώς ασυγχώρητες πράξεις που δε γίνεται να τις παραβλέψουμε. Κάποιες όμως είναι αποτέλεσμα απλώς μιας κακής κρίσης ή είναι πράγματα θαμμένα 20 χρόνια πίσω, τότε που οι καιροί ήταν διαφορετικοί και όσα σήμερα δεν είναι νορμάλ, τότε ήταν.

Όλοι μας προσπαθούμε να το εξερευνήσουμε όλο αυτό. Τι μπορούμε πια να πούμε; Τι μπορούμε να κάνουμε; Όχι, όχι, δε μπορείς να το πεις αυτό. Υπάρχει επομένως ένα νέο βιβλίο κανόνων και όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε catch up». Αυτό απάντησε η Jennifer Aniston στον δημοσιογράφο Ben Travers.

Η Jennifer Aniston, που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα επανέλθει με το The Morning Show, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «Δε μπορείς να κρύβεις για πάντα το παρελθόν. Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. Και παρόλο το κόστος, ο χαρακτήρας μου στη σειρά μένει με το κεφάλι ψηλά και ορθώνει το ανάστημα της».