Το 2015, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία The Danish Girl, με πρωταγωνιστή τον Eddie Redmayne, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του David Ebershoff. H ιστορία πραγματευόταν την αλλαγή φύλου ενός άνδρα, που σόκαρε τους ανθρώπους της εποχής.

Ο ηθοποιός υποδύθηκε τη ζωγράφο Lili Elbe, ως τρανς γυναίκα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ενώ τον επόμενο χρόνο ήταν υποψήφιος Ά’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ. Πράγμα που σημαίνει ότι του χάρισε τεράστια επιτυχία στην επαγγελματική του καριέρα, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε το χρυσό αγαλματίδιο.

Ωστόσο, μπορεί τότε να αποδέχτηκε την πρόταση, μιας και του είχε φανεί καλή ιδέα παρά το γεγονός ότι προκάλεσε αντιδράσεις, τώρα όμως παραδέχεται πως ήταν λάθος αυτός ο ρόλος για εκείνον. «Δε θα το έκανα τώρα», δήλωσε στους Times, όπως γράφει το BBC. «Έκανα την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά θεωρώ ότι ήταν λάθος» και πρόσθεσε:

«Η μεγαλύτερη συζήτηση για τις αντιδράσεις σχετικά με το casting έγινε γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Πρέπει να υπάρξει ισορροπία, αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις διαφωνίες».

Το 2020 η ερμηνεία του βρέθηκε στο επίκεντρο, με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Netflix, Disclosure, το οποίο ασχολείται με τα διεμφυλικά άτομα στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Όταν το Danish Girl κυκλοφόρησε, ο Eddie δήλωσε στο IndieWire πως «κατά τη γνώμη μου, για χρόνια οι cisgender έκαναν επιτυχίες στην πλάτη των transgender. Αλλά ξέρω ότι ο Tom Hopper, όταν τη γύριζε, συνεργάστηκε με πολλούς τρανς».

https://www.intronews.gr/8830-2-jennifer-aniston-cancel-culture-anthropoi-ithika-anoteroi

«Ελπίζω να έρθει η μέρα που θα υπάρχουν περισσότεροι τρανς ηθοποιοί, που θα παίζουν τρανς ρόλους, αλλά και cis. Και ελπίζω, ως ηθοποιός, ότι όλοι θα πρέπει να παίζουν όλους τους ρόλους αν το κάνουν με ακεραιότητα και υπευθυνότητα», κατέληξε ο ηθοποιός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Eddie Redmayne, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο Fantastic Beasts and Where To Find Them, είχε υποστηρίξει τα μέλη της τρανς κοινότητας όταν η συγγραφέας J.K. Rowling δημοσίευσε κάποια tweets που προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια. «Διαφωνώ με τα σχόλια της Jo. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, οι τρανς άνδρες είναι άνδρες και οι non-binary ταυτότητες ισχύουν», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.