Κάθε φορά που ο Άρης Σερβετάλης μιλούσε στο παρελθόν για τη σχέση του με τη θρησκεία και την εκκλησία, ζητούσε απ΄όλους να σεβαστούν αυτό το στοιχείο του ψυχισμού του. Ακόμα και στους πρώτους μήνες της πανδημίας που η εκκλησία ήταν κλειστή, δήλωνε ρητά πως θα πάει να κοινωνήσει και να μεταλάβει από το ίδιο κουτάλι που έχουν ακουμπήσει άλλοι, ακόμα κι αν φέρουν ασθένειες. Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος που ζητάει σεβασμό, αδιαφορεί για έναν ολόκληρο θίασο, ένα θεατρικό επιτελείο και επιλέγει να τους κόψει τη δουλειά. Γιατί; Για ένα καπρίτσιο.

Μόνο ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που κάνει, να αποχωρεί δηλαδή από την παράσταση «Ρινόκερος» γιατί δεν ψήνεται να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, καθώς από χθες ισχύει ότι οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν πρόσβαση στο θέατρο.

Και το ακόμα χειρότερο, για αυτόν που ζητάει σεβασμό, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην παράσταση, αποδέχτηκαν την επιλογή του να μην εμβολιαστεί και δεν έθεσαν κάποιο βέτο, ούτε αποχώρησαν. Η Φαίη Κοκκινοπούλου εξηγεί με ανάρτηση της τι ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη παράσταση, μεταφέροντας πληροφορίες που της έδωσαν φίλοι της που συμμετέχουν στον θίασο.

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

You can’t have it both ways mr. Σερβετάλης

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση που έχει ο κ. Σερβετάλης. «Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, ήδη άλλο θέατρο έκλεισε επειδή κόλλησαν οι ηθοποιοί και τώρα τους απειλεί ότι θα τους απολύσει».

https://www.youtube.com/watch?v=6D4Uroj0G2Q

Εμείς λοιπόν πρέπει να σεβαστούμε κάποιον που αγνοεί επιδεικτικά την επιστημονική κοινότητα στο όνομα μιας πεποίθησης, μιας πίστης, θα πρέπει γενικά να μην στεκόμαστε απέναντι σε όσους δεν εμβολιάζονται και δεν έχουν καν το θάρρος να αποδεχτούν τις συνέπειες, θα πρέπει να αποδεχτούμε όλους αυτούς τους αρνητές που έχουν τιγκάρει το διαδίκτυο με συνωμοσιολαγνικές αρλούμπες, αλλά ο κάθε κ. Σερβετάλης έχει το ελεύθερο να «κατεβάζει» μια παράσταση. Πάλι, αγνοώντας τους επιστήμονες.

Δεν ξέρουμε αν όλοι αυτοί οι αντιεμβολιαστές πάτησαν πρώτη φορά στην πανδημία το πόδι τους στον πλανήτη Γη, αλλά να τους ενημερώσουμε πως τίποτα δε μπορεί να λειτουργεί μονόπατα. Όλα είναι αμφίδρομα κι όπως απαιτείς να σου επιτρέπεται να φέρεσαι, οφείλεις να αποδεχτείς ότι θα σου φέρονται. Εκτός κι αν θεωρείς ότι η πίστη σου σε κάνει κάποιο επιούσιο ον σε σχέση με έναν άθρησκο ή αλλόθρησκο ή σε επηρέασε που έπαιξες σε ταινία με τίτλο «Ο Άνθρωπος του Θεού» και το πίστεψες. Που είναι ξεκάθαρο ότι αυτό υπάρχει στο μυαλό πολλών.