Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει ο Kevin Spacey και οι εταιρείες παραγωγή του M Profitt Productions και Trigger Street Productions, αφού καλούνται να πληρώσουν 31 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία παραγωγή της σειράς, House of Cards. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε το 2017 για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό bullying, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την σειρά ως βασικός πρωταγωνιστής.

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε πέρυσι, αλλά η διαδικασία κρατήθηκε μυστική και η υπόθεση έγινε γνωστή τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, όταν οι δικηγόροι του στούντιο MRC, κατέθεσαν αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για την επιβεβαίωση της, όπως αναφέρει το BBC.

https://www.intronews.gr/8881-2-eddie-redmayne-trans-gynaika-sto-danish-girl

Ο 62χρονος Kevin Spacey είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έμπειρου και αδίστακτου πολιτικού Frank Underwood. Ο ίδιος μετά τις κατηγορίες κράτησε σιγή ιχθύος, αρνούμενος φυσικά τα όσα του καταλόγιζαν.

Σημειώνεται πως την περίοδο εκείνη, είχε δημιουργηθεί και ο σάλος με τον Harvey Weinstein, για ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ το κίνημα #metoo κέρδιζε όλο και περισσότερο έδαφος.

Η εταιρεία παραγωγής της σειράς MRC και το Netflix απέλυσαν τον Kevin Spacey από το House of Cards, ενώ η επιτυχημένη σειρά μπήκε στον πάγο για μία σεζόν, μέχρι που επέστρεψε ξανά. Ακριβώς επειδή χάθηκαν πολλά χρήματα εξαιτίας των κατηγοριών, το στούντιο είχε ζημία εκατομμυρίων δολαρίων, αφού είχε ήδη βάλει πλώρη για την επόμενη σεζόν.

https://www.intronews.gr/8903-2-elon-musk-emails-ergazomenous-tou

Η MRC κατέθεσε τη μήνυση τον Ιανουάριο του 2019, με στόχο να αποζημιωθεί για τη ζημία, υποστηρίζοντας επίσης ότι η συμπεριφορά του Spacey παραβίαζε την πολιτική του στούντιο σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών άκουσαν περισσότερα από 20 άτομα σε μια οκταήμερη κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση διαιτησίας τον Φεβρουάριο του 2020, αναφέρει το Variety, προσθέτοντας ότι η απόφαση των 46 σελίδων που εκδόθηκε πέντε μήνες αργότερα, παραμένει εμπιστευτική.

Ο Spacey και οι εταιρείες θα πληρώσουν αποζημιώσεις, αμοιβές δικηγόρων και δικαστικά έξοδα, ενώ η έφεση που άσκησε ο ηθοποιός κατά της απόφασης απορρίφθηκε.