Σε μία συμβολική κίνηση βαθιάς αλληλεγγύης προχώρησε η Ραφαέλα Πλαστήρα, η οποία ανακοίνωσε μέσω Instagram, την αποχώρησή της από τα φετινά καλλιστεία Μις Υφήλος, που θα διεξαχθούν στο Ισραήλ, στις 12 Δεκεμβρίου.

Την θέση της ήταν αρχικά να αντικαταστήσει η Κατερίνα Κουβουτσάκη, η οποία τελικά για λόγους υγείας δεν της επιτρέπεται να ταξιδέψει, επομένως την χώρα μας θα εκπροσωπήσει τελικά η Σοφία Αραπογιάννη.

https://www.intronews.gr/8973-2-aris-servetalis-ipokritiki-ipokrisia-paragogi

Η Ραφαέλα ανακοίνωσε μέσω Instagram την απόσυρση από την διοργάνωση εξαιτίας των εχθροπραξιών εναντίον της Παλαιστίνης. «Με πονάει επειδή περίμενα πολλά χρόνια για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, αλλά και να σας δείξω τι είμαι ικανή να κάνω. Δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό “Miss Universe” φέτος. Ο λόγος για αυτό, είναι η χώρα (Ισραήλ). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την χώρα.

Αγαπώ όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά η καρδιά μου είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που πολεμούν για την ζωή τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Δεν μπορώ να ανέβω στην σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι πολεμούν για τις ζωές τους εκεί έξω».

Ραφαέλα Πλαστήρα: Η ανθρωπιά είναι πάνω από τα καλλιστεία

Η αποχώρηση της Ραφαέλας έφερε κύμα συμπαράστασης από παλαιστινιακές οργανώσεις και Παλαιστίνιους, ενώ πλήθος κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέκεται στο πλευρό του μοντέλου, εκφράζοντας την συμπάθειά του. H ίδια ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Είναι όμορφο να βλέπω τόση αγάπη και στήριξη από όλους εσάς. Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνο στο μυαλό μου καθημερινά, αλλά έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι για όλους εσάς».