Ο Travis Scott ​​φέρεται να έχει καταθέσει νομικά έγγραφα, στα οποία ζητά την απόρριψη μηνύσεων σχετικά με την τραγωδία του Astroworld, όπου 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή της.

Εκτός από τους νεκρούς, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας και έχουν υποβληθεί αγωγές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Scott , του συναδέλφου του Drake, των διοργανωτών της εκδήλωσης και του χώρου που τη φιλοξένησε.

Ο ίδιος φαίνεται να απορρίπτει τις κατηγορίες και τις αγωγές που τον κατονομάζουν ως υπεύθυνο της τραγωδίας, σύμφωνα με τη νομική απάντηση που έδωσε. Ο Scott έχει τώρα εκδώσει μια γενική άρνηση των ισχυρισμών που επισημαίνονται σε μια αγωγή που ασκήθηκε από έναν παρευρισκόμενο που ονομάζεται Jessie Garcia.

Θέλει η υπόθεση «να απορριφθεί λόγω προκατάληψης», σύμφωνα με το Vulture, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις τελειώσει η υπόθεση, δεν μπορεί να κατατεθεί εκ νέου ή να επαναφερθεί στο δικαστήριο.. Οι δικηγόροι έχουν καταθέσει αυτά τα έγγραφα για λογαριασμό των εταιρειών του Jack Enterprises, Cactus Jack Foundations, Cactus Jack Records και Cactus Jack Studios.

Το Rolling Stone αναφέρει ότι έχουν γίνει 11 αγωγές για λογαριασμό του Scott και οι δικηγόροι του αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς και ζήτησαν απολύσεις. Μάλιστα, μία αγωγή, η οποία έχει κατατεθεί για λογαριασμό σχεδόν 300 παρευρισκομένων, ζητά αποζημίωση έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ράπερ και η εταιρεία του αρνούνται τις κατηγορίες που αναγράφονται στις αγωγές και ζητούν να απορριφθούν οι αξιώσεις κατά των εν λόγω εναγόμενων με επιφύλαξη. Επίσης ζητείται να δοθούν στους εν λόγω εναγόμενους περαιτέρω διευκολύνσεις σε νομικό επίπεδο.

Στις αγωγές συμπεριλαμβάνονται οι Live Nation, ScoreMore και Harris County Sports and Convention Corporation, που φέρεται να έχουν καταθέσει παρόμοια έγγραφα. Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες απλώς αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς παρά προσπάθησαν να ζητήσουν απολύσεις.

Ο Scott θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει μια τεράστια αγωγή για λογαριασμό των τραυματισμένων θεατών, αντί για πολλές μικρότερες, οπότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο σκούρα.