Επί 10 συναπτά έτη, ο Jeffrey Epstein εκμεταλλευόταν την κοριτσίστικη αθωότητα. Με αθόρυβο τρόπο, αλλά κυρίως με τη βοήθεια του Donald Trump και του πρίγκιπα Andrew, πήγαινε μικρά κορίτσια στη βίλα του στο Palm Beach, πληρώνοντας τα 200 ευρώ για να του κάνουν μασάζ. Ιδανικά γυμνά. Στην αρχή το μασάζ ξεκινούσε μπρούμυτα, όπως ο 50άρης γύριζε ανάσκελα και τότε ενεργούσε.

Ανάλογα με το πόσο φρικαρισμένη ήταν η κοπέλα απέναντι του, έπραττε ανάλογα. Είτε απλά αυνανιζόταν μπροστά της είτε προχωρούσε στο ψητό. Στο μεταξύ, αν το κοριτσάκι (συνήθως από φτωχή ή διαλυμένη οικογένεια) έβρισκε το κουράγιο να του πει όχι, τότε της έδινε το ίδιο ακριβώς ποσό, 200 δολάρια δηλαδή, προκειμένου απλά να τον συστήσει σε μια φίλη της.

Όλα αυτά με την συνδρομή της Αγγλίδας κόρης του αείμνηστου Rupert Murdoch, Ghislaine Maxwell, η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων λειτουργούσε ως η βασική οικοδέσποινα του και ενίοτε έπαιρνε και μέρος στο «γλέντι».

Μάλιστα, το εξωφρενικό του πράγματος ήταν η συμφωνία που πέτυχε ο Epstein με τον εισαγγελέα της Φλόριντα, καταλήγοντας να καταδικαστεί για μια αμελητέα κατηγορία παρακίνησης για 13 μήνες και να μπει σε μια φυλακή/country club από την οποία έφευγε κάθε μέρα για να πάει γραφείο. Και φθάνοντας στην κρίσιμη ημέρα που ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, με την φόρα του κινήματος #MeToo, τον κάθισε ξαφνικά ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου (ακυρώνοντας την συμφωνία). Με εκείνον να προσφέρει μισό δις εγγύηση το οποίο ο δικαστής αρνήθηκε γιατί ήταν δεδομένο ότι θα έφευγε στο εξωτερικό.

Στις 8 Ιουλίου 2019 του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά. Η δίκη του ήταν να ξεκινήσει το νωρίτερο τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο αυτοκτόνησε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων που έδειχναν το μέγεθος της κακοποίησης.

To ράντσο του Epstein που δεν θέλει να αγοράσει κανείς

Μετά τον θάνατο του, το ράντσο στο Νέο Μεξικό όπου ο Epstein πήγαινε τα νεαρά κορίτσια, δυσκολεύεται να βρει αγοραστή, μετά απο πέντε μήνες στην αγορά χωρίς προσφορές. Το υπερπολυτελές Zorro Ranch, που εμφανίστηκε στην αγορά τον περασμένο Ιούλιο, κοστίζει 27,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας δείχνουν ότι ο Epstein το αγόρασε το 1993 απο τον Gary King, ο οποίος υπηρετούσε 30ος γενικός εισαγγελέας του Νέου Μεξικού εκείνη την εποχή. Η αγορά περιλάμβανε ιδιωτικές και μισθωμένες ομοσπονδιακές εκτάσεις.

Όπως γράφει το New York Post, βρίσκεται στο Stanley, νότια της Santa Fe και τα 7.600 στρέμματα του σπιτιού παρέμειναν στην ιδιοκτησία του Epstein. «Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο ράντσο», είπε στο KRQE ο αξιολογητής της κομητείας Santa Fe, Gus Martinez. «Είναι ένα απομακρυσμένο ακίνητο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση είναι πραγματικά μέσω του ράντσο, και έτσι δεν μπορείτε απλά να οδηγήσετε σε αυτό το ακίνητο επειδή οι πύλες είναι κλειστές».

Το ράντσο διαθέτει ένα μεγάλο τριώροφο κεντρικό σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων και μια κατοικία επιστάτη, καθώς επίσης πρόσθετες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροδιάδρομου με γρασίδι, στάβλους, τζάκι και γιουρτ.

Νωρίτερα φέτος, το σπίτι του Epstein στο Μανχάταν πουλήθηκε για 51 εκατ. δολάρια ενώ το ακίνητο στο Palm Beach της Φλόριντα, το οποίο εμφανιζόταν σε περίοπτη θέση σε μια φωτογραφία του Epstein να φιλά την Ghislaine Maxwell πουλήθηκε για 18,5 εκατ. δολάρια αλλά ο σημερινός ιδιοκτήτης κατεδάφισε την αρχική κατασκευή με σκοπό να χτίσει μια καινούργια.