Η Μάρα Μεϊμαρίδη, συγγραφέας και πρώην παίκτρια του J2US βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και μίλησε σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και την σφοδρή κριτική που δέχεται.

«Ανησυχώ για το πού μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ απομονωμένος, καταθλιπτικός και φιμωμένος. Κατηγορήθηκα ότι χρησιμοποιώ μια άλλη γλώσσα και όρους από ότι η νεολαία. Η δικιά μου η γενιά είναι αυτή του Πολυτεχνείου, που μάτωσε για να φύγει η Χούντα και για να έχουμε ελευθερία του λόγου. Έχω βιώσει τη Χούντα και τον φόβο.

Μετά από τόσα χρόνια ξύπνησα ένα πρωί και ένιωσα τα ίδια συναισθήματα στα social media, λες κι ήμουν στη Χούντα. Το Twitter κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Το να βγαίνει ο κάθε ένας στα social media, ο οποίος είναι καταθλιπτικός, κάθεται μες στο σπίτι του και δεν ξέρεις τι ψυχοφάρμακα έχει φάει και να επηρεάζει ανώνυμα και τους υπολοίπους, δεν είναι ελευθερία για εμένα. Κυρία Μάρα, μην τη λέτε χοντρή. Ε, πώς να την πω παιδί μου; Αφού είναι», δήλωσε αρχικά η Μάρα Μεϊμαρίδη.

Ανέφερε ότι είναι εντελώς απενεχοποιημένη και μιλάει όπως έχει μάθει. «Έχω μεγαλώσει βλέποντας από τα σινεμά ακόμα το “Χοντρός και Λιγνός”. Είμαι εντελώς απενεχοποιημένη. Δεν έβλεπα “υπέρβαρος και λιποβαρής”, αυτοί είναι ανθρωπολογικοί όροι. Έτσι έχω μάθει, αυτή την παιδεία έχω και έτσι θα εξακολουθώ να μιλώ. Ναι, χρησιμοποιώ ανθρωπολογικούς όρους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε στα social, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υποσκάπτεται η ελευθερία του λόγου. «Πρώτη πρώτη εγώ λέω τον εαυτό μου πίθηκο, αφού είμαστε σας αρέσει ή όχι. Μην λέτε ξεφτιλίζομαι, πείτε τσαλακώνομαι. Μα δεν είμαι χαρτί παιδί μου, το χαρτί τσαλακώνεται, εγώ ξεφτιλίζομαι.

Υπήρξε μια άδικη επίθεση, γιατί εγώ χρησιμοποιώ τέτοιους όρους, από ανθρώπους που ήταν στα πάνελ εκπομπών κλπ. Αν εγώ θυμώσω και σου πω ότι δεν θέλω να μιλάς έτσι για εμένα, πάει να πει ότι σου στερώ την ελευθερία του λόγου και πάει να πει ότι εγώ δεν την πιστεύω».

https://www.youtube.com/watch?v=3gwpcblpCEc