Το όνομα της Αμάντα Μπάινς για αρκετά χρόνια συνόρευε με τις εφηβικές ρομαντικές κωμωδίες, ξεκινώντας από την ηλικία των επτά. Ήταν η απόλυτη σταρ του Nickelodeon και οι βάσεις, για να κάνει μια μεγάλη καριέρα στην υποκριτική, ήταν στέρεες και γερές. Τη στιγμή όμως που είχε αποκτήσει τη δημοφιλία, εκείνη αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να συνεχίσει στον χώρο της ομορφιάς ως τεχνήτρια νυχιών.

Παρόλα αυτά, η Αμάντα Μπάινς δεν έφυγε από την επικαιρότητα, εξαιτίας της ψυχικής της υγείας που είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά και τους εθισμούς της. Η 36χρονη αυτή τη φορά εντοπίστηκε να περιπλανιέται στους δρόμους μόνη και γυμνή, αφού υπέστη ψυχωτικό επεισόδιο. Το ψυχωτικό επεισόδιο ήρθε ένα χρόνο μετά την απόφαση του δικαστηρίου να την αποδεσμεύσει από την 9χρονη υποχρεωτική κηδεμονία της.

Η ίδια φαίνεται πως έκανε σινιάλο σε διερχόμενο αυτοκίνητο εξηγώντας στον οδηγό τι συνέβη, καλώντας στη συνέχεια το 911. Η Αμάντα Μπάινς τέθηκε υπό παρακολούθηση και για την ώρα νοσηλεύεται για 72 ώρες ως άτομο που αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και για την ίδια. Είναι πιθανό σενάριο αυτή η νοσηλεία να παραταθεί αν δεν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. 

Αμάντα Μπάινς

Αμάντα Μπάινς: Οι εθισμοί και η υποχρεωτική κηδεμονία

Το κορίτσι με τα πράσινα μάτια είχε όλα τα φόντα να είναι ένα σταρ του Χόλιγουντ, αντ’αυτού έχει βρεθεί πολλές φορές σε δημοσιεύματα για προβλήματα που έχουν προκληθεί από την ψυχική της υγεία. 

Το 2012 συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με αποκορύφωμα να κατηγορηθεί για δύο πλημμελήματα για εγκατάλειψη. Λίγους μήνες αργότερα, η Αμάντα Μπάινς προκάλεσε πυρκαγιά στην αυλή ενός σπιτιού, καθώς είχε πάρει ναρκωτικά. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους γονείς της, οι οποίοι αποφάσισαν πως έπρεπε να προχωρήσουν σε υποχρεωτική κηδεμονία, αφού η ίδια δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό της. 

Η μητέρα της Λιν Μπάινς ήλεγχε την περιουσία της, την προσωπική της ζωή και οτιδήποτε αφορούσε την Αμάντα. Η υποχρεωτική κηδεμονία έληξε τον Μάρτιο του 2022 κι ένα χρόνο μετά αποδείχθηκε πως η 36χρονη δεν έχει συμφιλιωθεί με τους δαίμονες της.