Η Amber Heard ανέβηκε στο βήμα στο  δικαστήριο της Βιρτζίνια για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της, Johnny Depp. Η δίκη τεσσάρων εβδομάδων προς το παρόν έχει επικεντρωθεί στην εκδοχή που έχει ο ηθοποιός για τα γεγονότα.

«Παλεύω να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πόσο οδυνηρό είναι αυτό. Είναι φρικτό για μένα να κάθομαι εδώ για εβδομάδες και να ξαναζώ τα πάντα, να ακούω ανθρώπους που ήξερα, άλλους καλά, άλλους όχι, τον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο είχα μια κοινή ζωή, να μιλούν για τις ζωές μας με τον τρόπο τους», είπε η Heard.

Έκανε αναδρομή στο παρελθόν, ξεκινώντας από την ανατροφή της στο Τέξας και την εργασία στην κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα της, όπου απαντούσε στα τηλέφωνα. Μετά πήγε σε ένα πρακτορείο μοντέλων, όπου έβγαζε αρκετά χρήματα, μέχρι που μετακόμισε στο Hollywood.

Γνώρισε τον Depp όταν πέρασε από audition για το The Rum Diary του Bruce Robinson. «Ήμουν βγαλμένη από όνειρο, αυτό μου είπε», κατέθεσε εκείνη. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Πουέρτο Ρίκο το 2011, έπρεπε φιληθούν βάσει σεναρίου. «Δεν ήταν σαν μια κανονική σκηνή στη δουλειά, τα όρια ξεπεράστηκαν. Έπιασε το πρόσωπό μου, με τράβηξε και με φίλησε πραγματικά».

Στην ερώτηση αν χρησιμοποιούσε τη γλώσσα του, εκείνη απάντησε θετικά. «Με έσπρωξε παιχνιδιάρικα στο κρεβάτι και ανασήκωσε τα φρύδια του» συνέχισε. Η αποπλάνηση από τον Depp συνεχίστηκε, είπε, μέχρι και το τέλος των γυρισμάτων. Αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, χώρισαν. «Ήμασταν και οι δύο σε σχέσεις. Ήταν τρομακτικό».

Μήνες αργότερα, την κάλεσε στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς, φαινομενικά για να πιούν ένα ποτό μαζί του και τον Robinson. «Σαφώς δεν αφορούσε την ταινία, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ», είπε. Ο Depp της έστειλε ένα φόρεμα που περιέγραψε ως χαρτί περιτυλίγματος, κιθάρες και άλλα δώρα. Τέλος, στην περιοδεία του Rum Diary στο Λονδίνο, ολοκλήρωσαν την σχέση τους, είπε.

«Με φίλησε και τον φίλησα πίσω. Ήταν μια όμορφη και περίεργη εποχή. Ερωτευόμασταν. Για την υπόλοιπη περιοδεία συνεχίστηκε». Ο ηθοποιός την κάλεσε στο σπίτι του στις Μπαχάμες, είπε. «Έμοιαζε σαν όνειρο, σαν απόλυτη μαγεία. Όταν ήμουν μαζί του, ένιωθα ηλεκτρισμό στο σώμα μου και πεταλούδες. Δεν μπορούσα να δω ευθεία. Ένιωσα ότι αυτός ο άντρας με ήξερε, με είδε, με έναν τρόπο που δεν είχε κάνει άλλος».

Η πρώτη φορά που χτύπησε την Heard

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Depp άρχισε να εξαφανίζεται και ήταν διαφορετικός. H Heard κατέθεσε για την πρώτη φορά που τη χτύπησε, λέγοντας στους ενόρκους: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου άλλαξε τη ζωή».

Οι δυο τους κάθονταν σε έναν καναπέ και έπιναν, είπε, όταν τον ρώτησε για το τατουάζ «Wino Forever» στο χέρι του. «Πιστεύεις ότι είναι αστείο, σκύλα;» είπε αφού τη χτύπησε. «Γέλασα γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να είναι ένα αστείο», είπε.

«Δεν κουνήθηκα, φρίκαρα, γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω», είπε στο δικαστήριο. «Μετά με χαστούκισε άλλη μια φορά. Χάνω την ισορροπία μου στην άκρη του καναπέ και ευχόμουν τόσο πολύ να πει ότι αστειευόταν». Μετά την ξαναχαστούκισε. Ο Depp έπεσε στα γόνατα και έκλαιγε, είπε. «Δεν θα το κάνω ποτέ ξανά, λυπάμαι πολύ, μωρό μου. Νόμιζα ότι άφησα το τέρας πίσω», είπε εκείνος. Η Heard είπε ότι ήξερε ότι έπρεπε να φύγει, αλλά δεν ήθελε.

«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι σηκώθηκα και βγήκα από το σπίτι, αλλά δεν το έκανα», είπε. «Η καρδιά μου είχε ραγίσει» είπε, αποκαλύπτοντας ότι της τηλεφώνησε λίγες μέρες αργότερα λέγοντας ότι «προτιμούσε να κόψει το χέρι του» παρά να το σηκώσει πάνω της.

Ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά, ενώ επέκρινε την επιλογή των ρούχων της γιατί την ζήλευε. «Είχε εκρήξεις. Του αρέσει να σπάει έπιπλα», είπε. Η Heard είπε ότι παρατήρησε ένα μοτίβο κλιμάκωσης και την κατηγορούσε ότι είχε σχέση με άλλους.

Κατά καιρούς, εκείνος εξαφανιζόταν για να κάνει αποτοξίνωση. «Ξαναγινόταν αυτός ο απίστευτος, ζεστός, γενναιόδωρος, ευγενικός άνθρωπος που αγαπούσα». Αλλά η κακή του συμπεριφορά επέστρεφε, με εκείνη να έχει την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεμπλέξει από τις ουσίες. Μάλιστα, το κάθε ναρκωτικό επιδρούσε διαφορετικά πάνω τους.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Depp

Μια φορά, κατέβηκε για το πρωινό και βρήκε το τραπέζι της κουζίνας γεμάτο με αλκοόλ και κοκαΐνη. «Συνειδητοποίησα ότι δεν επρόκειτο να συνεχίσω έτσι. Είχε σκοπό να παραδεχτώ μια σχέση που δεν είχα». Τον έπεισε να φύγει από το σπίτι μαζί της για να τον πάει στη δουλειά. Στη βόλτα με το αυτοκίνητο, ο Depp πέταξε ένα από τα φλιτζάνια τσαγιού έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου ενώ ούρλιαζε.

Είπε ότι απείλησε να τη σκοτώσει ενώ οι δυο τους βρίσκονταν στις Μπαχάμες για να πάνε διακοπές με το γιοτ του προτού πουληθεί στη συγγραφέα JK Rowling. «Με χτυπά από τον λαιμό μου και με κρατάει εκεί για ένα δευτερόλεπτο και μου λέει ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει και ότι είμαι ντροπιαστική», είπε.

Η κόρη του, Lily-Ross Depp, αναστατώθηκε από τη συμπεριφορά του πατέρα της, σύμφωνα με ην Heard. Ο Depp της επιτέθηκε επειδή νόμιζε ότι είχε μιλήσει στα παιδιά του για τους εθισμούς του. Ο ηθοποιός κατέθεσε ότι δεν χτύπησε ποτέ την Heard, ενώ στην πραγματικότητα, κι εκείνος έπεσε θύμα κακοποίησης, καθώς η γυναίκα του τον χτύπησε πολλές φορές.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

The struggle is real: Η Kim Kardashian χρειάστηκε βοήθεια για να περπατήσει με το φόρεμα στο Met Gala

Amber Heard: Κατέθεσε η πρώτη μάρτυράς της – Περιέγραψε σκηνές ενδοοικογενειακής βίας και χαρακτήρισε τον Depp εμμονικά ζηλιάρη

Dave Chappelle: Δέχτηκε επίθεση στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Netflix