Αν το αστείο του Chris Rock για την αλωπεκία της Jada Pinkett-Smith θεωρήθηκε προσβλητικό και έφερε όλον αυτόν τον χαμό, με την επίθεση του Will Smith και εν τέλει την παραίτησή του από το σωματείο των ηθοποιών, τότε το αστείο που ετοιμαζόταν να πει η Amy Schumer στην απονομή των Oscar, μπορεί και να είχε προκαλέσει ακόμα περισσότερο ντόρο.

Είθισται τα κωμικά bits των παρουσιαστών της βραδιάς των Oscar να περιλαμβάνουν σχολιασμό με κωμικό τρόπο για πράγματα που απασχόλησαν τη βιομηχανία. Το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όπου ο Alec Baldwin πυροβόλησε κατά λάθος την Halyna Hutchins και την σκότωσε, συζητήθηκε πάρα πολύ, αλλά δεν είναι από τα πράγματα που μπορείς να το σχολιάσεις κωμικά.

Έχει πεθάνει ένας άνθρωπος, ένας άλλος έχει το σοκ του να έχει σκοτώσει, οπότε θεωρητικά αυτά δεν τα αγγίζεις. Όμως οι κωμικοί στις ΗΠΑ στερούνται κάθε τέτοιου ηθικού κόφτη και θα μπορούσαν άνετα να σατιρίσουν τα πάντα. Εκεί η κωμωδία δεν έχει όντως όρια.

Η Amy Schumer λοιπόν, που είναι από τις πιο extreme κωμικούς, είχε ετοιμάσει ένα αστείο για τον Alec Baldwin, το οποίο όμως της είπαν από την παραγωγή να το βγάλει, αφού συνέβη αυτό που συνέβη με τον Will Smith και τον Chris Rock.

Μιλώντας σε ένα θέατρο στο Λας Βέγκας, η Schumer είπε ότι «ήμουν ο εαυτός μου, ένιωθα καλά και ξαφνικά ανεβαίνει στη σκηνή ο Μοχάμεντ Άλι. Και μου χάλασε τη διάθεση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν αλήθεια λυπηρό και νομίζω ότι λέει πολλά για την τοξική αρρενωπότητα. Μας τάραξε, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουμε, είναι να πω τα αστεία που είχα ετοιμάσει για τα Oscar και δε με άφησαν να πω στην τηλεόραση.

Θέλω να προλογίσω αυτά τα αστεία, λέγοντας ότι ο δικηγόρος μου μου είπε να μην τα πω. Μην πείτε σε κανέναν ότι τα είπα και μη μου θυμώσετε».

Μετά απ΄αυτό η Amy Schumer είπε κάποια αστεία για τον Joe Rogan, έναν συνωμοσιολόγο podcaster, και τον James Franco, ώσπου έπιασε στο στόμα της τον Alec Baldwin και τον πυροβολισμό στο Rust. «Don’t Look Up λένε αυτή την ταινία; Καλύτερα “don’t look down μέσα στο βαρέλι του πυροβολισμού του Alec Baldwin”. Δε με άφησαν να πω τίποτα απ΄αυτά στα Oscar, αλλά άφησαν κάποιον να ανέβει στη σκηνή και να χαστουκίσει».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Will Smith: Το Netflix και η Sony «φρέναραν» ταινίες που πρωταγωνιστεί μετά το χαστούκι στα Oscars

Παραιτείται ο Will Smith από μέλος της Ακαδημίας μετά το χαστούκι στα Oscars

Will Smith: Γλίτωσε τη σύλληψη για το χαστούκι χάρη στον Chris Rock