Πολλοί ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τους fans του frontman των Nirvana, Kurt Cobain, καθώς το παιδικό του σπίτι ανακαινίζεται για να τους προσφέρει ιδιωτικά tours μέσα σε αυτό. Έζησε στο σπίτι στο Aberdeen της Ουάσινγκτον, από το 1968 έως το 1984, και πλέον θα φιλοξενεί τους θαυμαστές του από το 2022. Στο σπίτι αυτό έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής, ξεδίπλωσε το ταλέντο του, για αυτό και θεωρείται ότι έχει τεράστια πολιτιστική αξία.

Μιλώντας στο Rolling Stone, οι σημερινοί ιδιοκτήτες Lee και Danielle Bacon αποκάλυψαν ότι τα σχέδιά τους για την αναδημιουργία της vintage αισθητικής του σπιτιού είναι σχεδόν ολοκληρωμένα. Δεν θα είναι σε θέση να μετατρέψουν το σπίτι σε πλήρες μουσείο λόγω των κανονισμών της γειτονιάς. «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το σπίτι ένα έργο αφιερώματος στην πρώιμη ζωή και καριέρα του, με μουσειακές λεπτομέρειες », είπε.

Οι Bacons αγόρασαν το σπίτι από τους Cobains έναντι 225.000 δολαρίων το 2018 και το ανακαινίζουν από το 2019. Το εσωτερικό του θα διαθέτει το αυθεντικό τραπέζι τραπεζαρίας και κουβερλί των Cobains, το στρώμα από το υπνοδωμάτιο του Kurt και το σετ κρεβατοκάμαρας μικρών παιδιών που χρησιμοποιήθηκε από τον τραγουδιστή και την αδερφή του, Kim.

Το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Διατήρησης της πολιτείας της Ουάσινγκτον επίσης ψήφισε ομόφωνα τη συμπερίληψη του σπιτιού στο «Μητρώο Κληρονομιάς» των πολιτιστικά σημαντικών κτιρίων. «Είναι σπάνιο να ληφθεί υπόψη ένα παιδικό σπίτι», εξήγησε ο Allyson Brooks, εκτελεστικός διευθυντής του κρατικού τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Διατήρησης. «Γενικά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι κάτι σημαντικό συνέβη σε ένα παιδικό σπίτι, για να το συμπεριλάβουμε. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ο Kurt Cobain, ο οποίος ανέπτυξε τα μουσικά του πάθη και τις ικανότητές του στο σπίτι στο Aberdeen».