Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Angelina Jolie, δημοσίευσε γράμμα που έλαβε από μια νεαρή γυναίκα στο Αφγανιστάν. Η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μάχεται εδώ και χρόνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έφτιαξε το περασμένο καλοκαίρι τον λογαριασμό της στο Instagram, με στόχο να ενισχύσει τη γνώση του κόσμου πάνω σε θέματα που αφορούν στην κακοποίηση γυναικών και παιδιών και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Πρόσφατα, η Angelina Jolie δημοσίευσε μία προσωπική επιστολή που έλαβε από μια νεαρή γυναίκα που ζει στο Αφγανιστάν, σημεία της οποίας είχαν σβηστεί για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. Η ίδια, αποκάλυψε αποσπάσματα της επιστολής και ολοκλήρωσε γράφοντας πως πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε οι ιστορίες αυτών των γυναικών να μην ξεχαστούν.

Η ίδια, συνόδευσε την φωτογραφία λέγοντας: «Μια νεαρή γυναίκα στο Αφγανιστάν μου έστειλε αυτό το γράμμα. Προστατεύω την ταυτότητα της, αλλά δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στο σχολείο από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία. Σήμερα, που οι γυναίκες συλλαμβάνονται επειδή συμμετείχαν σε ειρηνικές πορείες, εκείνη γράφει: “Μπορεί να μην καταφέρω να βγω έξω ξανά ή να μιλήσω, γιατί είμαι κορίτσι”».

Σε παλαιότερη ανάρτηση της, η ηθοποιός και μητέρα έξι παιδιών είχε αναρτήσει επίσης ένα γράμμα κοριτσιού από το Αφγανιστάν, το οποίο εξέφραζε τους δικούς του φόβους μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη της ανάρτηση στο Instagram.

Billie Eilish: Σταμάτησε την συναυλία της για να προσφέρει ιατρική βοήθεια σε θαυμάστριά της

«Αυτό είναι ένα γράμμα που μου έστειλε μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, ο λαός του Αφγανιστάν χάνει την δυνατότητα να επικοινωνεί στα social media και να εκφράζεται ελεύθερα. Έτσι, μπήκα στο Instagram για να μοιράζομαι τις ιστορίες εκείνων σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», είχε γράψει τότε.