Μακραίνει η λίστα με τους διάσημους που αποχωρούν από το Twitter, μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα από τη στιγμή που ο Elon Musk ανέλαβε στο τιμόνι της εταιρείας. Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε, είναι αυτό του Elton John, ο οποίος έγραψε πως θα σταματήσει τη χρήση της πλατφόρμας, γιατί η νέα διοίκηση «θα επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτη».

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Elton John, «Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τη μουσική για να φέρω τους ανθρώπους κοντά. Ωστόσο, με λυπεί να βλέπω πώς η παραπληροφόρηση χρησιμοποιείται τώρα για να διχάσει τον κόσμο μας.

Αποφάσισα να μην χρησιμοποιώ πλέον το Twitter, δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής πολιτικής που θα επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτη».

Ο 75χρονος μουσικός ανησυχεί πως αν ο καθένας επιστρέψει στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης τότε αυτό θα οδηγήσει σε «ανταλλαγή μίσους».

Υπενθυμίζεται πως έχουν ανασταλεί στο Twitter και θα μπορούν να επιστρέψουν στην πλατφόρμα οι Steve Bannon, πρώην σύμβουλος του Donald Trump, η ακροδεξιά σχολιαστής του Ηνωμένου Βασιλείου Katie Hopkins, και ο David Duke, ο πρώην «Μέγας Μάγος» της Κου Κλουξ Κλαν.

Σημειώνεται πως ο Kanye West αποκλείστηκε από το Twitter για δεύτερη φορά, μετά την ανάρτηση σβάστικας σε συνδυασμό με ένα εβραϊκό σύμβολο.

Διαβάστε ακόμη: Selena Gomez: Κι όμως ο έρωτας της ζωής της δεν είναι ο Justin Bieber

Η απάντηση του Elon Musk στον Elton John

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ανάρτηση του Elton John, μιας και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, λέγοντας τελικά:

«Αγαπώ τη μουσική σου. Ελπίζω να επιστρέψεις. Υπάρχει κάποια παραπληροφόρηση συγκεκριμένα που σε απασχολεί;».