Ο διάσημος ηθοποιός Ashton Kutcher είπε ότι είναι «τυχερός που ζει» αφού προσβλήθηκε από μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή. Μίλησε για την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε σε ένα preview clip του National Geographic’s Running Wild με τον Bear Grylls. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πάσχει από αγγειίτιδα, δηλαδή μια φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων.

«Πριν από δύο χρόνια, είχα αυτή την παράξενη, εξαιρετικά σπάνια μορφή αγγειίτιδας που επηρέασε την όρασή μου, την ακοή μου και χάλασε όλη την ισορροπία μου. Μου πήρε περίπου ένα χρόνο να ανακάμψω» είπε ο Kutcher.

Η αγγειίτιδα εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να επιτίθεται σε υγιή αιμοφόρα αγγεία ως απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση, προκαλώντας πρήξιμο ή στένεμα των αγγείων. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι αγγειίτιδας και οι περισσότεροι αντιμετωπίζονται είτε με στεροειδή είτε με αντιβιοτικά. Μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό πρόβλημα που επηρεάζει μόνο το δέρμα, έως μια σοβαρή ασθένεια που προκαλεί προβλήματα στην καρδιά ή στα νεφρά.

Ο Kutcher αναφέρθηκε στην τρομακτική αυτή εμπειρία, που του άλλαξε την κοσμοθεωρία. «Δεν ήξερα αν θα μπορέσω ποτέ να δω ξανά, αν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω ξανά ή να περπατήσω. Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός. Τη στιγμή που αρχίζετε να βλέπετε τα εμπόδια σας ως πράγματα που είναι φτιαγμένα για εσάς, για να σας δίνουν αυτό που χρειάζεστε, τότε η ζωή αρχίζει να έχει πλάκα».

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, τότε ήταν που ξεκίνησε να αντιμετωπίζει το πρόβλημά του, χωρίς να τον επηρεάζει. Πάντως επιπλοκές από την αγγειίτιδα στοίχισαν τη ζωή του ηθοποιού-σκηνοθέτη Harold Ramis το 2014. Ο Ramis, ο οποίος σκηνοθέτησε τα “Caddyshack”, “National Lampoon’s Vacation” και “Groundhog Day” και πρωταγωνίστησε στα “Ghostbusters” και “Stripes”, πέθανε στα 69 του, τέσσερα χρόνια μετά την διάγνωση της ασθένειας.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Rita Ora: Παντρεύτηκε στα κρυφά με τον Taika Waititi;

Olivia Newton-John: Πέθανε στα 73 της η πρωταγωνίστρια του Grease

Lars von Trier: Διαγνώστηκε με Parkinson ο σκηνοθέτης – Θα είναι αυτή η τελευταία του δουλειά;