Γνωστή έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η δράση του κωμικού Bill Cosby, πίσω από τις κάμερες και τα αστεία του. Κατά την τελευταία του «περιπέτεια» με τα δικαστήρια κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό της Judy Hath, ενώ εκείνη ήταν ακόμη ανήλικη πίσω στο 1975.

Μάλιστα, ο βιασμός έλαβε χώρα στη βίλα του Hugh Hefner, ιδιοκτήτη του περιοδικού Playboy, στο οποίο έχουν γίνει γνωστά πολλά παρόμοια περιστατικά.

«Γιατί τώρα» είχαν ρωτήσει δημοσιογράφοι την Hath; «Γιατί τότε κανείς δεν με πίστεψε» είχε αναφέρει. 

Το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επιδίκασε στην Hath 500.000 δολάρια ως αποζημίωση. Η ίδια κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση το 2014, ισχυριζόμενη ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Κατηγορούσε επίσης τον Cosby για «πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας από πρόθεση και από αμέλεια». Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974 όταν η ίδια ήταν 15 ετών, αλλά αναθεωρήθηκε αργότερα και τοποθέτησε το περιστατικό στο 1975 όταν ήταν 16 ετών.

Bill Cosby

Έστω και 47 χρόνια μετά, η Judy Hath δικαιώνεται. (Getty Images)

Μέσω των δικηγόρων του ο Cosby έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Στην καταγγελία της η μηνύτρια είπε ότι συνάντησε τον 84χρονο σε ένα πάρκο όπου εκείνος γύριζε μια ταινία. Αφού έγινε φίλος με εκείνη και μια φίλη της, ο Cosby φέρεται να τις προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν για να παίξουν. Από εκεί, σύμφωνα με την Hath ο κωμικός τις κάλεσε σε ένα σπίτι όπου σέρβιρε στις νεαρές γυναίκες πολλά αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τις πήγε στο Playboy Mansion, τη βίλα του Hugh Hefner.

Η Hath ισχυρίστηκε ότι, αν και ο Cosby γνώριζε την ηλικία της όπως και της φίλης της, έδωσε εντολή στις εφήβους να πουν ψέματα: «Αν κάποιο από τα κουνελάκια του Playboy ρωτούσε την ηλικία μας, θα έπρεπε να πούμε ότι ήμασταν 19». Η Hath ακολούθως κατέθεσε ότι ο Bill Cosby την πήγε σε ένα από τα δωμάτια της έπαυλης, στο οποίο την κακοποίησε σεξουαλικά.

O Bill Cosby και η νομική του ομάδα σχεδιάζει να υποβάλει έφεση.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Λάκης Γαβαλάς: «Από την αρχή δεν μου άρεσε η Σοφία Χατζηπαντέλη, το Instagram της είναι οικτρό»

Χρήστος Λούλης για Επίδαυρο: «Στην ουσία είναι μια βλακεία»

Σασμός: Τα πιο τρανταχτά σεναριακά και σκηνοθετικά λάθη που έχουμε δει μέχρι τώρα