Για πρώτη φορά ο Bill Gates, ανοίγεται και αποκαλύπτει ότι νιώθει τύψεις για τη σχέση του με έναν συνάδελφο του στη Microsoft. Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της εταιρείας αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάρτιο του 2020, πριν χωρίσει με τη σύζυγό του Μελίντα, τον Μάιο του 2021, μετά από 27 χρόνια γάμου.

Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα και τώρα έχει μιλήσει για τη εξωσυζυγική σχέση που είχε, πριν από περίπου 20 χρόνια. Όταν ο Anderson Cooper του CNN τον ρώτησε αν το έχει μετανιώσει, εκείνος απάντησε ότι όλοι κάνουμε λάθη, που στην συνέχεια τα μετανιώνουμε.

Συνέχισε να επαινεί τη Μελίντα και είπε ότι ελπίζουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. «Η Μελίντα είναι σπουδαίο άτομο και το ότι η σχέση μας τελείωσε, μου προκαλεί τεράστια θλίψη. Επικοινωνούμε και εργαζόμαστε στο ίδρυμα και έτσι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε. Πάντα απολαμβάναμε να δουλεύουμε μαζί. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το ίδρυμα».

Εκπρόσωπος του δισεκατομμυριούχου δήλωσε τον Μάιο ότι η υπόθεση έληξε «φιλικά» και δεν ήταν ο λόγος πίσω από την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο, λέγοντας: «Υπήρξε μια σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια, η οποία τελείωσε φιλικά. Η απόφαση του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του ξεκινώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα».

Ακόμα δηλώνει μετανιωμένος για τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein, τον οικονομικό διευθυντή που κατηγορήθηκε για trafficking παιδιών. «Ήταν τεράστιο λάθος που πέρασα χρόνο μαζί του, που τον διαβεβαίωσα πως ήμουν εκεί», δήλωσε στο CNN. Πρόσθεσε πως είχε βρεθεί μαζί του αποκλειστικά σε επαγγελματικό επίπεδο, προσπαθώντας να συγκεντρώσει χρήματα για ζητήματα παγκόσμιας υγείας.

«Φάγαμε μαζί αρκετές φορές, ξέρετε, με την ελπίδα πως θα συζητούσαμε για όσα είπε για τα δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπίες που αφορούσαν την παγκόσμια υγεία, μέσα από γνωστούς του», συνέχισε. «Όταν κατάλαβα πως δεν ήταν αλήθεια, η σχέση μας τελείωσε».