Η Billie Eilish μιλάει για πρώτη φορά για το πώς είναι να ζεις με το σύνδρομο Tourette. Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια μίλησε για τη νευρολογική διαταραχή αφού είχε ένα τικ στην κάμερα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον David Letterman για τη σειρά του στο Netflix, «My Next Guest Needs No Introduction».

«Αν με βγάζεις βίντεο για αρκετό καιρό, θα δεις πολλά τικ» ανέφερε αρχικά η Eilish. Διαγνώστηκε με το σύνδρομο σε ηλικία 11 ετών. Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι έχει Tourette συχνά δεν αναγνωρίζουν τα τικ της κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και αντιδρούν με αναίσθητο τρόπο σε αυτά. «Συνήθως οι άνθρωποι γελούν επειδή πιστεύουν ότι προσπαθώ να γίνω αστεία, και πάντα με προσβάλλει αυτό», είπε η Eilish.

«Αυτό που είναι αστείο είναι ότι το έχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν θα το μάθεις ποτέ», είπε, λέγοντας ότι γνώριζε αρκετούς καλλιτέχνες που έχουν επίσης το ίδιο σύνδρομο. Ενώ η Eilish είπε ότι μερικά από τα τικ της υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν διακριτικά τικ που παραμένουν μέρος της καθημερινότητάς της. «Αυτά είναι πράγματα που δεν θα παρατηρούσες ποτέ αν κάνεις απλώς μια συζήτηση μαζί μου, αλλά για μένα είναι κάτι κουραστικό», είπε.

Τα τικ δεν τα παθαίνει όταν βγαίνει στην σκηνή ή όταν περπατάει. Ακόμα, τόνισε ότι έχει αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση κι ότι είναι «πολύ χαρούμενη που μιλάει για αυτό». Το σύνδρομο είναι αρκετά συνηθισμένο και πολλά παιδιά διαγιγνώσκονται με αυτό. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο για την αντιμετώπισή του, αλλά βελτιώνεται με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

«Μου αρέσει πολύ να απαντάω σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό γιατί είναι πολύ, πολύ ενδιαφέρον και είμαι απίστευτα μπερδεμένη με αυτό. Δεν το καταλαβαίνω», είπε η Billie Eilish.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, το σύνδρομο Tourette είναι μια «διαταραχή που περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή ανεπιθύμητους ήχους (τικ) που δεν μπορούν να ελεγχθούν εύκολα». Κάποια από αυτά είναι το επανειλημμένο ανοιγοκλείσιμο των ματιών, το σήκωμα των ώμων, η ακριτοθυμία ή οι περίεργοι ήχοι.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Kourtney Kardashian – Travis Barker: Παντρεύτηκαν για τρίτη φορά στην Ιταλία – Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι

Pete Davidson: Αποχωρεί από το «SNL» μετά από 7 σεζόν – Γιατί έχει αποθεωθεί παρά τον προβληματικό του χαρακτήρα

Emily Ratajkowski: Στο δρόμο που χάραξε η Julia Fox – Βγήκε βόλτα με τον σκύλο της φορώντας μαύρα εσώρουχα