«Σαμποτάζ» στις Χρυσές Σφαίρες κάνει ο Brendan Fraser, ο οποίος κάνει το μεγάλο του κινηματογραφικό comeback με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Darren Aronofsky «The Whale». Μάλιστα, για πολλούς είναι ήδη φαβορί για Όσκαρ στην κατηγορία Α’ Ανδρικού ρόλου.

Ο ηθοποιός που καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραστεί στην μεγάλη τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες λόγω της κακής προσωπικής του εμπειρίας με τους συντελεστές της.

Ο 53χρονος σταρ είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ πως δεν θα συμμετάσχει στα βραβεία που διοργανώνει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, καθώς όπως είχε καταγγείλει το 2018 ο πρώην πρόεδρος Philip Berk του είχε επιτεθεί σεξουαλικά πίσω στο 2003.

«Έχω μάλλον ιστορικό με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, παρά σεβασμό. Κι είναι εξαιτίας της ιστορίας που έχω μαζί τους. Η μαμά μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα αλλά όχι αυτό» είπε, αναφερόμενος στην καταγγελία που είχε κάνει και δεν υποστηρίχτηκε από τα μέλη της ένωσης.

Ο Fraser είχε μιλήσει το 2018 για την σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί από τον Berk στο ξενοδοχείο Beverly Hills: «Το αριστερό του χέρι με αγγίζει, πιάνει τα οπίσθιά μου. Ένιωσα σαν να υπάρχει μια μπάλα στον λαιμό μου. Νόμιζα ότι θα βάλω τα κλάματα» είχε πει.

Ακόμη, είχε προσθέσει πως μετά το περιστατικό έπαθε κατάθλιψη. «Κατηγορούσα τον εαυτό μου γιατί τότε σκεφτόμουν ότι δεν ήταν τίποτα».

Ο Berk σε ανακοίνωσή του είχε πει πως «η εκδοχή του Fraser είναι ένα απόλυτο κατασκεύασμα. Η απολογία μου δεν παραδέχεται κανένα σφάλμα, παρά το ‘εάν έκανα κάτι που εκνεύρισε τον Fraser, δεν είχα σκοπό και απολογούμαι».

Ο Berk παρέμεινε μέλος της Ένωσης μέχρι το 2021 και τελικά απομακρύνθηκε το 2021 όταν έστειλε ένα mail στα υπόλοιπα μέλη όπου χαρακτήρισε το Black Lives Matter ως ένα «ρατσιστικό κίνημα».

Η συγκεκριμένη του κίνηση ήταν η «σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι» με αποτέλεσμα να μην ανήκει πια στο δυναμικό των βραβείων. Ωστόσο, τον Fraser «πίκρανε» το γεγονός ότι δεν έφτανε η δική του μαρτυρία για να γίνει κάτι τέτοιο.