O Brian Cox δεν διστάζει στα νέα απομνημονεύματά του, «Putting the Rabbit in the Hat», να μιλήσει για διάσημους που του φέρθηκαν με λάθος τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του Johnny Depp.

«Θα έβγαζα χρήμα, αλλά η ταινία ήταν άχαρη», έγραψε ο 75χρονος, σχετικά με την απόρριψη του ρόλου του στο franchise «Πειρατές της Καραϊβικής», που τελικά έπαιξε ο Jonathan Pryce. «Επιπλέον, θα είχα καταλήξει να το κάνω την μια ταινία μετά την άλλη, και θα έχανα όλα τα άλλα ωραία πράγματα που έχω κάνει».

Ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας συνέχισε λέγοντας ότι η δύναμη του Depp εξασθενεί σιγά σιγά. «Οι άνθρωποι τον αγαπούν ή τον αγαπούσαν. Αν όμως προτεινόταν για τον ρόλο του Jack Sparrow τώρα, θα τον έδιναν στον Brendan Gleeson».

«Ένα άλλο πράγμα με τους «Πειρατές της Καραϊβικής» είναι ότι είναι σε μεγάλο βαθμό η παράσταση του Johnny Depp ως Jack Sparrow. O Depp κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικός και υπερεκτιμημένος. «Εννοώ, ότι και σαν Ψαλιδοχέρης δεν έκανε κάτι. Ας το παραδεχτούμε, αν πας με τέτοια χέρια και μακιγιάζ γεμάτος με σημάδια, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Και στη συνέχεια, έχει κάνει ακόμη λιγότερα».

Ο Brian Cox μιλά για τον ρόλο του στο Game of Thrones

Μάλιστα, ο Brian Cox, γνωστός μέσα από την σειρά του HBO, “Succession”, αποκάλυψε ότι του είχε προταθεί να παίξει τον ρόλο του Robert Baratheon στο “Game of Thrones”. Τον απέρριψε όμως γιατί τα χρήματα που του πρόσφεραν για τον ρόλο δεν ήταν καλά.

«Θα ήμουν ένας βασιλιάς με το όνομα Robert Baratheon, ο οποίος, κατά πως φαίνεται, πεθαίνει, όταν καρφώνεται από έναν αγριόχοιρο στην πρώτη σεζόν. Ξέρω πολύ λίγα για το ‘Game of Thrones’ οπότε δεν μπορώ να πως αν ήταν σημαντικός χαρακτήρας ή όχι, και δεν θα το ψάξω στο google σε περίπτωση που ήταν, γιατί τον απέρριψα.

Το Game of Thrones έγινε μια μεγάλη επιτυχία και όσοι έπαιζαν σε αυτήν κέρδισαν μια περιουσία. Αλλά όταν μου το πρότειναν πρώτη φορά, τα χρήματα δεν ήταν καλά. Επίσης, θα σκοτωνόμουν νωρίς, οπότε δεν θα είχα τα πλεονεκτήματα των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων μιας επιτυχημένης σειράς, όπου οι μισθοί αυξάνονται με κάθε σεζόν που περνάει. Οπότε το αρνήθηκα και ο Mark Addy καρφώθηκε από τον αγριόχοιρο αντί για μένα – Είπα ψέματα. Το έψαξα στη google-».

Ο Cox επαίνεσε επίσης τον σκηνοθέτη Spike Lee, ο οποίος, σύμφωνα με τον σταρ, έβαλε τον ηθοποιό Ed Norton «στη θέση του» στα γυρίσματα της ταινίας «25th Hour» του 2002. «Αυτός και εγώ είχαμε τη σκηνή στο μπαρ που ανήκει στον χαρακτήρα μου. Ο Spike το έστησε άψογα, αλλά ο Ed είπε ότι είχε ξαναγράψει το σενάριο γιατί είχε κάποιες ιδέες. O Spike έριξε μια ματιά στις σημειώσεις του Ed και μετά τον έβαλε στην αρχική θέση του».