Ένας κύκλος στην υποκριτική έκλεισε για τον Bruce Willis, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» Αμερικανός ηθοποιός, αποχαιρέτησε την καριέρα του, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, έχοντας στο ενεργητικό του εμβληματικούς ρόλους που έχουν αφήσει εποχή. Ο Willis, με ανακοίνωση της οικογένειας του, διαγνώστηκε με αφασία, η οποία εμποδίζει την ανάγνωση, την ακοή, την ομιλία και τη γραφή, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και προβλήματα ομιλίας.

Όπως δήλωσε και ο επί 17 χρόνια κασκαντέρ του Bruce Willis, άρχισε να αλλάξει ξαφνικά, λίγους μήνες πριν αποκαλυφθεί πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υγεία του. Ο Stuart F. Wilson είπε αρχικά δεν ήταν προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Είχαμε δει κάποιες αλλαγές, αλλά πολλές φορές συμβαίνει με μεγάλες διασημότητες που είναι πραγματικά πολύ δημοφιλείς, όπως ο Bruce, να έχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν», είπε ο Wilson στη Sun και πρόσθεσε: «Μερικές φορές, όταν του μιλούσες, φαινόταν απλώς χαμένος και πιστεύαμε ότι δεν θα σήμαινε τίποτα, αλλά αναρωτιόμασταν αν συμβαίνουν άλλα πράγματα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bruce Willis (@brucewillisbw)

Ο Wilson περνούσε πολύ χρόνο μαζί του, με αποτέλεσμα να του γίνει φανερό πως δεν ήταν απλώς μια περίοδος λήθης. «Όντας με κάποιον τόσο πολύ, ναι, βλέπεις τις αλλαγές. Προφανώς ξέραμε ότι συνέβαιναν άλλα πράγματα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Καταλάβαμε γιατί υποβάλλεται σε εξετάσεις για διαφορετικά πράγματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν ξέραμε ακριβώς τι ήταν».

Ο Wilson είπε επίσης στη Sun ότι ήξερε ότι θα γινόταν μια ανακοίνωση για την υγεία του Willis, αργά ή γρήγορα. Οι δυο τους δούλεψαν για τελευταία φορά ο ένας δίπλα στον άλλο τον Δεκέμβριο, αλλά είδε τον ηθοποιό νωρίτερα αυτό το μήνα σε ένα γεύμα. «Είναι λίγο πιο αδύνατος τώρα, αλλά ποτέ δεν τρώει πολύ. Ξέρεις, όταν πηγαίνουμε για δείπνο, παραγγέλνει πολλά και απλώς τσιμπάει από λίγο».

Ο Wilson, ο οποίος διευθύνει τη δική του εταιρεία, Fall Guy Productions από το 2013, σημείωσε ότι η ζωή του ήταν από πολλές απόψεις άμεσα συνδεδεμένη με αυτή του Willis. «Συνήθιζα να λέω στους ανθρώπους ότι η πραγματικότητα του να είσαι κασκαντέρ, είναι ότι αν ο Bruce πληγωθεί, η παραγωγή σταματά. Αν πληγωθώ, παίρνουν έναν άλλο φαλακρό», είπε αστειευόμενος.

Προηγούμενες αναφορές σημείωναν πώς η μνήμη του Willis είχε αρχίσει να χάνεται και ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ακουστικά για να θυμάται γραμμές του σεναρίου, όπως όταν έπαιζε στο Broadway στο Misery, αλλά ο Wilson είπε ότι τέτοια εργαλεία είναι σχετικά κοινά. «Χρησιμοποιούσε περιστασιακά ένα ακουστικό για να τον βοηθήσει, ειδικά αν ήταν πολύ βαρύ για τους διαλόγους και απλά πετάγαμε μέσα. Έχει όλα αυτά τα πράγματα να κάνει. Και μόλις βγήκε από μια άλλη ταινία. Έτσι, πολλές φορές το χρησιμοποιούμε απλώς για να διευκολύνουμε την παραγωγή».

Με τον Willis εκτός εικόνας, ο Wilson είπε ότι θα απευθυνθεί στην εταιρεία παραγωγής του για το ουσιαστικό του εισόδημα να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ, μια ανώνυμη πηγή στο Page Six είπε ότι η μείωση της γνωστικής ικανότητας του Willis ήταν κρυφό μυστικό στο Χόλιγουντ που το ήξεραν όλοι, καθώς ο ηθοποιός είχε επανειλημμένα προβλήματα στις ταινίες του.  «Όλοι ήξεραν, το καστ και το συνεργείο», είπε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι ο Willis «χρησιμοποιούσε ακουστικά, άκουγε πράγματα για να του πουν τις γραμμές» και «ήταν όλο και πιο δύσκολο να τον έχουν στην οθόνη».

Είπε ότι οι ταινίες έπρεπε πραγματικά να γυριστούν πιο κοντά στο μέρος όπου διέμενε ο Willis με την οικογένειά του – η οποία, είπε η πηγή, φρόντιζε τον ηθοποιό – για να διευκολύνουν τις παραγωγές. Και σε τουλάχιστον μία παραγωγή, συνέχισε, οι παραγωγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα body double για να αυξήσουν τον χρόνο οθόνης του Willis, ενώ σε μια άλλη ο χρόνος οθόνης του «μειώθηκε», με τον ηθοποιό να βρίσκεται στα γυρίσματα μόνο για τρεις ημέρες.«Έγινε εξαιρετικά προφανές ότι είχε πρόβλημα… δεν μπορούσε να ενεργήσει άλλο».

Ο διάσημος ηθοποιός σε μια σκηνή στη νέα του ταινία American Siege, η οποία γυρίστηκε το 2020, φορούσε ένα ακουστικό. Αυτό ήταν δύο ολόκληρα χρόνια πριν από την ανακοίνωση της οικογένειας ότι ο Willis έχει αφασία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Will Smith: Η Ακαδημία του ζήτησε να αποχωρήσει από τα Oscar κι εκείνος αρνήθηκε

Ezra Miller: Το ζευγάρι που το έβγαλε από τη φυλακή το κατηγορεί ότι τους έκλεψε – «Θα θάψω εσένα και τη τσ**λα σου»

Με πληροφορίες από DailyMail