Την απαγόρευση της συμμετοχής των τρανς κολυμβητριών σε γυναικείους αγώνες επικρότησε η Caitlyn Jenner, η οποία έχει κατακτήσει στο δέκαθλο τρεις φορές το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Υποστήριξε ότι οι αθλητές, αν και ήταν κατά της συμμετοχής των τρανς γυναικών, φοβήθηκαν το cancel culture για αυτό και δεν παραδέχoνται ότι είναι υπέρ της απόφασης.

Η Jenner, που έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου σε ηλικία 65 ετών, γιόρτασε τα νέα κοινοποιώντας ένα άρθρο της The New York Post για την απόφαση ορόσημο που πήρε το κυβερνών σώμα της παγκόσμιας κολύμβησης, FINA.

«Έπιασε» έγραψε στο Twitter η Jenner, η οποία είναι μια από τις πιο γνωστές τρανσέξουαλ προσωπικότητες που διαμαρτύρεται τακτικά εναντίον της τρανς κολυμβήτριας, Lia Thomas, η οποία σαρώνει τα μετάλλια στη γυναικεία κολύμβηση.

«Δέχτηκα πυρά, αλλά αυτό είναι το δίκαιο! Αν περάσετε από την εφηβεία των ανδρών, δεν θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε τα μετάλλια από τις γυναίκες», επέμεινε η πρώην σταρ του «Keeping Up with the Kardashians».

Μερικοί από τους τρανς ακόλουθους της Jenner ήταν μεταξύ εκείνων που στάθηκαν υπέρ των απόψεών της. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι αλήθεια», έγραψε στο Twitter η Anna von Harlotte, λέγοντας ότι «μιλούσε ως τρανς γυναίκα». «Η αποδοχή είναι ζωτικής σημασίας, αλλά όχι με το κόστος της άρνησης της λογικής. Δυστυχώς η πολιτική του τρανς κινήματος δεν το βλέπει έτσι», έγραψε στην συνέχεια.

Επίσης, η Αυστραλή κολυμβήτρια, Emily Seebohm, τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, είπε στο Channel 9 ότι ήταν «100%» ανακουφισμένη από την απόφαση.

«Όλοι αισθανόμαστε το ίδιο, απλώς φοβηθήκαμε πάρα πολύ να είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε οτιδήποτε. Είναι ένα τόσο δύσκολο θέμα. Κανείς δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα πει κάτι γιατί φοβάσαι μην σε ακυρώσουν», είπε στο «Today Show» του αυστραλιανού καναλιού.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Damiano David: Το έκανε το «θαύμα» του και έμεινε στη σκηνή μόνο με το εσώρουχο

Julia Fox: Οι φωτογραφίες με το γλειφιτζούρι και την Amelia Hamlin στέλνουν ένα μήνυμα στους πρώην τους

Jennifer Lopez: Ανέβασε την κόρη της στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί και μίλησε για εκείνη με την αντωνυμία «Αυτοί»