Το εστιατόριο Carbone εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης των celebrities στη Νέα Υόρκη, κάτι που του έχει δώσει ιδιαίτερο κύρος. Είναι το στολίδι στο στέμμα του Major Food Group, το οποίο διευθύνει το δίδυμο σεφ Rich Torrisi και Mario Carbone και ο επιχειρηματικός τους συνεργάτης, Jeff Zalaznick. Όπως είναι αναμενόμενο αποτελεί έναν φόρο τιμής στην ιταλική γαστρονομία.

Δεκάδες άρθρα γράφονται καθημερινά από κορυφαία sites, δίνοντας προτάσεις, αξιολογώντας τα πιάτα, ακόμα και προσφέροντας tips για να βρεις τραπέζι. Η Jennifer Lopez ήταν μεταξύ των ορδών που έκαναν στο διαδίκτυο. Το γεύμα της να έχει καταγραφεί στον λογαριασμό  DeuxMoi στο Instagram.

Ανάμεσα στους διάσημους που συρρέουν στο Carbone είναι η Kendall Jenner και η Bella Hadid, ο Jay-Z και η Beyoncé η Rihanna και ο A$AP Rocky, και άλλοι πολλοί. Έχουν ακουστεί διθυραμβικές κριτικές για τα πικάντικα ριγκατόνι από διάφορους TikTokers.

Το εστιατόριο προφανώς κι έχει ένα αστέρι Michelin και ο ιδρυτής του, Mario Carbone, έχει μια αξιοζήλευτη γαστρονομική πορεία. Ξεκίνησε στο West Village στην οδό Thompson, μεταξύ West Houston και Bleeker Street κι εκμεταλλευόμενο τη φήμη του άνοιξε και σε διαφορετικές τοποθεσίες, όπως στο Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Ντάλας και το Χονγκ Κονγκ.

H διακόσμησή του είναι λιτή, με κόκκινες βελούδινες κουρτίνες και ξύλινα καθίσματα να σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Τα ζεστά χρώματα προσθέτουν κύρος και χλιδή στο εστιατόριο, ενώ χαλαρώνουν τον επισκέπτη για να μπορέσει να απολαύσει το πιάτο του. Το μπαρ είναι μικρό και δεν είχε σκαμπό για να καθίσεις. Αντίθετα, διαθέτει διάφορα είδη κοκτέιλ και έναν κουβά πάγου που κρατάει κρύα μπουκάλια κρασιού. Η αισθητική πάει σε άλλο level με τα κρεμαστά γυάλινα σκεύη, το σκαλισμένο ξύλο και τη λάμπα τύπου Tiffany.

Στο μενού θα βρεις πέρα από ριγκατόνι και κόκκινες σάλτσες, για τα οποία διακρίνεται το μαγαζί, ψημένες αχιβάδες και μύδια, μπρόκολο rabe, κεφτεδάκια, μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και πολλές άλλες λαχταριστές επιλογές με άρωμα Ιταλίας. Φημίζεται μάλιστα για τα ζυμαρικά του με πικάντικη σάλτσα με βότκα, που τρώγονται μαζί με τα κεφτεδάκια του Mario. Το καλύτερο από όλα; Κλείνει τα γεύματά του με δωρεάν μπισκότα ουράνιου τόξου, σύμφωνα με food bloggers που το έχουν επισκεφθεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mario Carbone (@mariocarbone)

Έχουν ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας και στις δύο άκρες, τρεις χρωματιστές στρώσεις σαν κέικ που μερικές φορές έχουν γεύση σαν πάστα αμυγδάλου και υπάρχει σχεδόν πάντα ένα λεπτό στρώμα ζελέ ανάμεσά τους. Μπορεί να σας πείσαμε να πάτε, αλλά δυστυχώς πέφτει λίγο μακριά από την Ελλάδα. Αν προγραμματίζετε ταξίδι στην Νέα Υόρκη, τότε να το προσθέσετε στη λίστα με τους must προορισμούς.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Γκαστόνε: Το casual dining που χρειαζόμασταν στο κέντρο της Αθήνας

Στον Λυκαβηττό υπάρχει μια Πράσινη Τέντα με τρία μπαλκόνια

Alina Prokuda: Η Ουκρανή σεφ που κάνει τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές γκουρμέ συνταγές για σνακ