Ένα νέο φεστιβάλ που στοχεύει στην προώθηση της αίσθησης ευφορίας μέσω των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας για να βελτιώσει τη σχέση Νους – Ψυχή  – Σώμα. Ένα φεστιβάλ με τον πιο πολύχρωμο και αρμονικό συνδυασμό δραστηριοτήτων και συναντήσεων.

Στο μαγικό τόπο της Κέρκυρας, στο Colibri Farm, στην παραλία του Αρίλλα, περιτριγυρισμένοι από τη θεραπευτική ενέργεια της περιοχής και την πλούσια φύση, θα συνδεθούμε με την ψυχή και το σώμα και θα βελτιώσουμε την υγεία μας μέσω των μαθημάτων yoga, του διαλογισμού και των live performances of World & Medicine Music.

Από 11 έως και 16 Σεπτεμβρίου στο Colibri Spirit Festival πάνω από 20 διάσημοι μουσικοί, καλλιτέχνες και υπεύθυνοι εργαστηρίων από όλο τον κόσμο θα μεταφέρουν την ενέργεια και τις γνώσεις τους, συμβάλλοντας στο όραμά μας για ένα μέρος όπου μπορούμε όλοι να συνδεθούμε με την καρδιά και το σώμα.

Προσωπικότητες όπως η Putanny και ο Nixiwaka Yawanawá, αρχηγοί των ιθαγενών  Yawanawá του δάσους του Αμαζονίου της Βραζιλίας, οι παγκοσμίου φήμης world music  μουσικοί Nessi Gomes, Ape Chimba, Pepe Danza και Mirabai Ceiba, οι μάγοι» του  Ecstatic Dance Kareem Raihani, DJ Raio και Sophie Sofree, η πρωτοπόρος χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη και πολλοί άλλοι καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτό το πρώτο Colibri Spirit Festival ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε με τους διοργανωτές (Evi Schwarzfischer, Constantin Bisanz, Rob Weber) και το κίνητρό τους πίσω απ΄αυτή τη νέα προσπάθεια.

– Ποια ανάγκη σας οδήγησε να κάνετε αυτό το φεστιβάλ;

Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί έχουμε ταξιδέψει στον κόσμο και έχουμε γνωρίσει και μάθει από τους πιο «σοφούς» δασκάλους, πως να ζούμε αρμονικά με τη φύση, ενεργειακές τεχνικές όπως Yoga και διαλογισμό, καθώς και διαφορετικές θεραπευτικές τεχνικές. Με αυτό το φεστιβάλ, σκοπός μας είναι όλοι αυτοί οι δάσκαλοι, οι καλλιτέχνες και οι θεραπευτές να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να γνωρίσεις τον αρχηγό της φυλής Yawanawa, θα πρέπει  να ταξιδέψεις πολύ μακριά και να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Η Ελλάδα και ειδικά η Κέρκυρα έχει μια απόλυτα θεραπευτική ενέργεια που μπορεί να σε μεταμορφώσει.

– Σε μια εποχή που το περιβάλλον έχει μπει σε πρώτο πλάνο και ο Αμαζόνιος είναι στην πρώτη γραμμή προστασίας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το φεστιβάλ με την παρουσία των αρχηγών της φυλής Yawanawá;

O Αμαζόνιος είναι ουσιαστικά ο πνεύμονας του πλανήτη Γη. Εάν συνεχίσουμε να καταστρέφουμε αυτό το σημαντικό μέρος, για τις δικές μας ανθρώπινες ανάγκες (όπως τρώγοντας κρέας), ολόκληρο το ανθρώπινο γένος θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυτή τη μίζερη κατάσταση είναι να επανασυνδεθούμε με τη φύση και να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε η φύση!

Έτσι, βοηθάμε τη φύση να ξαναβρεί την ισορροπία της και εμείς να θεραπευτούμε. Η φυλή Yawanawa δεν έχει ανάγκη από νοσοκομεία και το προσδόκιμο ζωής ξεπερνά τα 100 χρόνια!

– Τι σημαίνει για τη διοργάνωση η παρουσία στην Κέρκυρα ανθρώπων που έρχονται από τόσο μακριά για να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στη σύνδεση του σώματος με τη φύση;

Η φυλή Yawanawa και οι πρόγονοι τους  ανέπτυξαν τεράστια γνώση των θεραπευτικών φυτών του δάσους και μια κοσμοθεωρία μεγάλης πνευματικής σοφίας. Για εμάς είναι τεράστια τιμή που οι Αρχηγοί της φυλής Yawanawa, που είναι γνωστοί ως οι πιο σχετικοί  ιθαγενείς πρεσβύτεροι, έρχονται εδώ και μοιράζονται τη σοφία του δάσους μαζί μας.

– Η θεραπευτική έννοια της μουσικής είναι κάτι με το οποίο δεν έχουμε τόση εξοικείωση στα μέρη μας. Όπως επίσης αντιλαμβανόμαστε τη μουσική με πολύ στερεοτυπικούς όρους. Ενώ μουσική μπορεί να είναι ο συνδυασμός των ήχων των πουλιών μαζί με το φύσημα του αέρα και το κούνημα της φυλλωσιάς. Είναι κι αυτός ένας στόχος του φεστιβάλ, να αλλάξει το αφήγημα:

Η μουσική των Yawanawa είναι ουσιαστικά προσευχές. Έχουν υπάρξει μελέτες για τη βοήθεια που προσφέρει η  συχνότητα της προσευχής και των mantras. Βοηθούν στη θεραπεία και σου επιτρέπουν να συνδεθείς με τον πραγματικό εσωτερικό σου κόσμο. Αυτή η μουσική είναι φάρμακο!

– Συνήθως τέτοια φεστιβάλ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στον τόπο που γίνονται. Σκέφτομαι ότι αυτό γίνεται γιατί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ενωθούν με το χώμα που πατάνε. Είναι αυτό μια πρώτη ένδειξη πως ο άνθρωπος αποδέχεται έτσι την πορεία του προς το τέλος, όταν και θα ενωθεί αιώνια με το χώμα;

Αυτός είναι ακριβώς ο σκοπός. Ο κόσμος είναι εκτός ισορροπίας εξαιτίας της βιομηχανικής επανάστασης. Η μοντέρνα μας κοινωνία έχει χάσει την επαφή με τη φύση. Τρώμε τυποποιημένο φαγητό, κοιμόμαστε σε ψηλά κτήρια και δε ζούμε αρμονικά με τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση. Οι ιθαγενείς μας υπενθυμίζουν πως να ξανακερδίσουμε την επαφή αυτή που οι πρόγονοί μας, όχι πολύ παλιά, απολάμβαναν.

– Η yoga εκτός από μια σωματική και πνευματική διαδικασία, είναι κι ένα μονοπάτι για να ξεκλειδώσει η ψυχή τις μνήμες της από το αρχέγονο;

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μας βοηθούν να βρούμε τη χαμένη σύνδεση με τον εαυτό μας και τη φύση. Η yoga είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξαναβρούμε τον αγνό εαυτό μας, παρατηρώντας το μυαλό μας και κατανοώντας ότι καμία εξωτερική κατάσταση δε μπορεί να διαταράξει την εσωτερική μας γαλήνη.

– Τι να περιμένει κάποιος που θα βρεθεί σε αυτό το φεστιβάλ;

Το φεστιβάλ έχει καλεσμένους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και δασκάλους, που θα μοιραστούν τα «μαγικά» τους δώρα, όπως Μουσική, Χορός, Yoga, Ασκήσεις αναπνοής, qi gong, Ελληνική μυθολογία, Ice Bath, Sound and Water Healing, διάφορες θεραπευτικές τεχνικές, ομιλίες και συζητήσεις για τη φύση και την αειφορία της και πολλά ακόμη.

Θα είναι η πιο «μαγική» εβδομάδα του χρόνου- ακόμη και όλης της ζωής σας!

VIBRATE – CELEBRATE – ELEVATE … αυτό είναι το μάντρα του φεστιβάλ.

COLIBRI SPIRIT FESTIVAL

11-16 Σεπτεμβρίου 2022

Παραλία Αρίλλα, Κέρκυρα

Τσέκαρε περισσότερα στο www.colibrispiritfestival.com και στο colibrispirit.festival.