Επίθεση δέχτηκε ο Dave Chappelle, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος βρισκόταν στη σκηνή για το αφιέρωμα Hollywood Bowl Show, που είναι μέρος του Φεστιβάλ, Netflix Is A Joke. Ο Jamie Foxx, ο οποίος παρακολουθούσε την παράσταση από τα παρασκήνια του Hollywood Bowl, στη σκηνή μαζί με την ασφάλεια για να σταματήσει τον άνδρα που του επιτέθηκε στον Chapelle.

Βίντεο από την ώρα των γυρισμάτων, δείχνει τον άνδρα να ορμά στη σκηνή και να επιτίθεται στον κωμικό πριν τον μαζέψει η ασφάλεια. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά ακόμα στιγμιότυπα, μιας και τα κινητά των παρευρισκομένων κατασχέθηκαν στην πύλη.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο ABC7 ότι ανταποκρίθηκε σε μια κλήση στο Bowl γύρω στις 10:45 μ.μ. Ανέφερε ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένος με όπλο και μαχαίρι.

Σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε, προφανώς μετά το περιστατικό, ο Chappelle ειρωνεύεται, ξανά, λέγοντας πως «Ήταν ένας τρανς άνδρας», μια αναφορά στα δικά του τρανσφοβικά σχόλια στο δικό του σόου στο Netflix, The Closer, και τον σάλο, τις διαμαρτυρίες και την οργή που ακολούθησαν.

Ανάμεσα στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνεται ο δράστης σε ένα ασθενοφόρο, με το χέρι του να έχει παραμορφωθεί. Ένας άλλος χρήστης, ανέβασε το τέλος της παράστασης, όπου ο Chappelle και ο Jamie Foxx, με τον πρώτο να λέει: «Όποτε αντιμετωπίζετε προβλήματα, ο Jamie Foxx θα εμφανίζεται με το καπέλο του σερίφη», ενώ ο τελευταίος απαντά: «Νόμιζα ότι ήταν κομμάτι του σόου», ενώ πρόσθεσε αργότερα με πιο σοβαρό τόνο:

«Ακούστε, θέλω απλώς να πω πως αυτός ο άνθρωπος είναι μια απόλυτη ιδιοφυΐα. Πρέπει να τον προστατεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για κάθε κωμικό που βγαίνει εδώ, αυτό σημαίνει τα πάντα. Είσαι ιδιοφυΐα. Είσαι ένας θρύλος και δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να σου συμβεί».

Σημειώνεται, πάντως, πως η επίθεση στον Chapelle έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, στα Oscar, εγείροντας ανησυχία για επόμενες βίαιες διαμαρτυρίες κατά καλλιτεχνών, ως έμπνευση.

Με πληροφορίες από Deadline

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Amber Heard: Κατέθεσε η πρώτη μάρτυράς της – Περιέγραψε σκηνές ενδοοικογενειακής βίας και χαρακτήρισε τον Depp εμμονικά ζηλιάρη

Kailia Posey: Αυτοκτόνησε στα 16 της το κορίτσι που έγινε το πιο δημοφιλές GIF

Megan Fox: Κοινότητα των βαμπίρ την προειδοποιεί μετά την αποκάλυψη ότι πίνει το αίμα του Machine Gun Kelly