Τις τελευταίες μέρες όλος ο κόσμος παρακολουθεί την δίκη Depp-Heard όπου ο ηθοποιός κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητά αποζημίωση $50 εκατομμυρίων, μετά από ένα άρθρο της στην Washington Post για την εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας. Η Amber Heard δεν κατονομάζει τον Johnny Depp στο άρθρο της, όμως οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι προκύπτει εύκολα πως αφορά εκείνον και μηνύουν την ηθοποιό υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της κοστίζουν επαγγελματικά στην καριέρα του. Με την σειρά της εκείνη μηνύει τον Johnny ζητώντας $100 εκατομμύρια για υλικές ζημιές.

Αν και δεν έχει προκύψει τι ακριβώς έχει συμβεί ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς που ήταν ζευγάρι από το 2011 έως το 2016, οι μαρτυρίες τους μιλούν για χρήση βίας και από τις δύο πλευρές. Την αρχή έκανε η Heard όταν το 2016 κατηγόρησε τον Depp ότι την είχε χτυπήσει, δείχνοντας δημόσια του μώλωπές της. Από τότε, κανείς δεν την πίστευε και η κοινή γνώμη έσπευσε να την αποκαλέσει «ψεύτρα», με μόνο κριτήριο την συμπάθειά της προς τον δημοφιλή ηθοποιό. Ωστόσο, στην συνέχεια έγιναν αναφορές για κακοποίηση και από την ίδια την ηθοποιό, η οποία μάλιστα φαίνεται σε ηχογράφηση να ειρωνεύεται τον Johnny προκαλώντας τον να βγει να πει ότι είναι ένας άντρα που βιώνει ενδοοικογενειακή βία, «για να δούμε ποιος θα το πιστέψει».

Ανεξαρτήτως από το τι συνέβη ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, το οποίο φαίνεται να διατηρούσε μία εξαιρετικά τοξική σχέση, δεν αναιρείται το γεγονός ότι όντως κακοποιήθηκε η Amber Heard. Μπορεί ο Johnny Depp να το αρνείται και να προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του κοινού με το να μεταδίδεται ζωντανά η δίκη του κατά της Heard, όμως τα βρετανικά δικαστήρια έχουν δικαιώσει ήδη την 36χρονη, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της The Sun ότι ο ηθοποιός είναι «wife-beater».

Μέρος της σφοδρής κριτικής που δέχεται η ηθοποιός δεν είναι επειδή αφόδευσε στο κρεβάτι του Johnny αλλά επειδή «τόλμησε» να κατηγορήσει ένα δημόσιο πρόσωπο πολύ αγαπητό στο κοινό. Το γεγονός ότι ο Depp ήταν έρμαιο των καταχρήσεων του δεν ήταν νέο για τους fans τους, καθώς διατηρούσε την εικόνα του «cool τύπου», του «ευγενικού αλήτη» ο οποίος μπορεί να έπινε και να έκανε ουσίες αλλά ήταν άκακος. Αντιθέτως, η Amber, αν και έχει παίξει σε πολλές ταινίες δεν απολαμβάνει την ίδια διασημότητα με τον Depp, έτσι ο κόσμος δεν την ξέρει αρκετά ώστε να μην υποστηρίξει τον αγαπημένο του ηθοποιό εναντίον της.

Ακόμη και σήμερα, που έχουν προκύψει ως στοιχεία στο δικαστήριο μηνύματα του Depp όπου αναφέρει πως θέλει να σκοτώσει την Heard, να την θάψει, να «γ**** το νεκρό της κορμί», το κοινό απλά γελάει και αγνοεί την κακοποιητική συμπεριφορά του δικαιολογώντας τον πως «δεν τα εννοεί». Ακόμη και μετά το sms που έστειλε ο Depp στον φίλο του και ηθοποιό Paul Bettany αναφέροντας ότι «Θέλω να δω το πτώμα της μ****** να σαπίζει στο πορτμπαγκάζ ενός Honda Civic» τα αρνητικά σχόλια σε όλο το internet συνεχίζουν να στοχεύουν την Heard. Την αποκαλούν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς: τρελή, χειριστική, π****** και πολλά άλλα.

Δίκη Depp-Heard

Fan του Johnny Depp στέκεται με πλακάτ έξω από τον χώρο διεξαγωγής της δίκης Depp-Heard.

Ωστόσο, αρκετοί celebrities έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Depp, μεταξύ τους και μερικές πρώην σύντροφοί του οι οποίες αναφέρουν ότι αδυνατούν να πιστέψουν τους ισχυρισμούς της Heard δεδομένης της εμπειρίας τους μαζί του.

Η δίκη των Depp-Heard θα συνεχιστεί για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ζήνα Κουτσελίνη: «Ο πατέρας μου μαχαίρωσε τη μάνα μου με φαλτσέτα»

Sienna Miller: Πώς η σχέση της με τον Jude Law τη γλίτωσε από σεξουαλική παρενόχληση του Weinstein

Pachinko: Η κορεάτικη δραματική σειρά που αναστατώνει την Ιαπωνία