Με μια καθυστέρηση μερικών λεπτών που σύμφωνα με εκτιμήσεις δείχνει δικαίωση για τον Johnny Depp, το δικαστήριο της Βιρτζίνια ανακοινώνει αυτή τη στιγμή την απόφαση του στην περίφημη διαμάχη με την Amber Heard που για ενάμιση μήνα αποτέλεσε ένα media event που στο μέλλον θα μνημονεύεται. Το σώμα των ενόρκων και το δικαστήριο δικαιώνουν σε όλα τα σημεία τον Depp και αναφέρουν πως η Heard έδρασε από κακία και δόλο.

Μια νέα εποχή στον κόσμο της δικαιοσύνης και του Χόλιγουντ; Μπορεί. Η δικαίωση του Johnny Depp απέναντι στις κατηγορίες της Amber Heard όπως γράφτηκαν σε άρθρο της στη Washington Post, αλλάζει το narrative και τα δεδομένα και θέτει για πρώτη φορά τέτοιες υποθέσεις στη σωστή τους διάσταση, τη νομική και όχι αυτή που σχετίζεται με την άποψη των social media.

Ο Johnny Depp, χάρη στην άρτια δουλειά των δικηγόρων του, δικαιώθηκε πανηγυρικά και πλήθος κόσμου έξω από το δικαστήριο φώναζε δυνατά το #JusticeForJohnnyDepp. Παρά το ότι ο ίδιος απουσίαζε γιατί είναι στο Λονδίνο για κάποιες εμφανίσεις, η νομική του ομάδα πανηγύρισε και για την δική της επιβράβευση.

Το δικαστήριο και το σώμα ενόρκων ανακήρυξαν ως δυσφημιστικό το άρθρο της Heard που έγραψε το 2018 στην εφημερίδα και την αποκήρυξαν από φιγούρα που μιλάει εξ ονόματος των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας, γιατί δεν είναι τελικά τέτοιο. Το αρμόδιο άτομο για την ανάγνωση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν υπ΄όψιν των ενόρκων, απάντησε θετικά σε όλες τις ερωτήσεις που δικαιώνουν τον Johnny Depp και αρνητικά σχεδόν σε όλες όσες αφορούν την Heard.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του σώματος χαρακτηρίζουν ως ψευδή και ύπουλα τα όσα κατέθεσε η Heard για τον γάμο τους και αφήνουν υπόνοιες δυσφήμισης για άλλα πρόσωπα εκτός του Depp, ενώ τονίζεται πως η Heard έδρασε με ξεκάθαρο δόλο.

Συνολικά, απ΄όλα τα ζητήματα που εξετάστηκαν, ο Johnny Depp κέρδισε σε όλα πλην ενός που πήγε στην πλευρά της Heard και γι΄αυτό ο ηθοποιός θα κληθεί να της πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια. Εκείνη όμως θα πρέπει να του δώσει 15 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται πάντως για ποσά πολύ μακριά από τα 50 και 100 εκατομμύρια που διεκδικούσαν έκαστος.

Η πρώτη αντίδραση της Amber Heard – Κατηγορεί τον Johnny Depp και τους δικηγόρους του για παραπλάνηση των ενόρκων

Φυσικά η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, γιατί η Amber Heard λογικά θα κάνει εφέσεις σε συγκεκριμένα σημεία των καταθέσεων και στις αποφάσεις της έδρας σχετικά με κάποια από τα ζητήματα που εξετάστηκαν.

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα, είναι πέρα από κάθε λόγο. Είμαι συντετριμμένη που το τεράστιο βουνό αποδείξεων δεν είναι αρκετά για να αντισταθούν σε μια τόσο δυσανάλογη ισχύ, επιρροή και γοητεία του πρώην συζύγου μου. Είμαι περισσότερο απογοητευμένη με αυτό που αυτή η ετυμηγορία σημαίνει για τις άλλες γυναίκες. Είναι πισωγύρισμα. Μας πάει πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα μιλούσε και την εξευτέλιζαν δημόσια. Είναι πισωγύρισμα στη σκέψη πως η βία κατά μιας γυναίκας πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ΄όψιν.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny Depp πέτυχαν να κάνουν τους ενόρκους να μη δουν το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν αποδείξεις τόσο επαρκείς που μας έδωσαν τη νίκη στη Βρετανία (αναφέρεται στη δίκη για τον χαρακτηρισμό wifebeater από την εφημερίδα Sun). Λυπάμαι που έχασα την υπόθεση. Θλίβομαι περισσότερο που φαίνεται να έχω χάσει ένα δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανίδα: να μιλάω ανοιχτά και ελεύθερα».

«Πριν 6 χρόνια, η ζωή μου και η ζωή όσων με υποστήριζαν, της οικογένειας και των φίλων μου, άλλαξαν από ψεύδη που διακινήθηκαν στα μέσα εναντίον μου. 6 χρόνια μετά το δικαστήριο μου δίνει πίσω τη ζωή μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη. Από την αρχή, ο στόχος μου ήταν να λάμψει η αλήθεια, άσχετα με το αποτέλεσμα. Ελπίζω όσοι έχουν βρεθεί στη θέση μου, άνδρες ή γυναίκες, να πάρουν θάρρος. Ελπίζω πια να είναι όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ευχαριστώ βαθιά τη νομική μου ομάδα που έκανε απίστευτη δουλειά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», αναφέρει στην πρώτη του δήλωση ο Johnny Depp.

Δείτε την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του σώματος ενόρκων και του δικαστηρίου της Βιρτζίνια στο ακόλουθο βίντεο:

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Johnny Depp: Όσο περιμένει την ετυμηγορία της δίκης, διασκεδάζει με την Kate Moss

Johnny Depp: Μετά τη δίκη τραγούδησε σε συναυλία – Καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος

Johnny Depp – Amber Heard: Ποιο το μέλλον τους στο Hollywood μετά την αμφιλεγόμενη δίκη;