Ένα tweet για την πτώση της Κωνσταντινούπολης έκανε ο Elon Musk, το οποίο εξόργισε τους Τούρκους. Είναι ικανό να κάνει τον Ερντογάν να ξεκινήσει τις απειλητικές δηλώσεις κατά του δισεκατομμυριούχου, ιδρυτή της SpaceX. Ο Musk είναι γνωστός για τα χιουμοριστικά του tweets, για αυτό και πόσταρε ένα meme ενός Βυζαντινού στρατιώτη.

Πριν κοιμηθεί αναρωτιέται αν «κλείδωσε την πόρτα», εννοώντας την Κερκόπορτα, ενώ από κάτω γράφει «Κωνσταντινούπολη 1453». Η χρήση της λέξης «Constantinople» και όχι «Istanbul» εξόργισε πολλούς χρήστες που άρχισαν να σχολιάζουν, υπερηφανευόμενοι για τα συμβάντα του 1453.

«Δεν ανοίξαμε την πόρτα και μπήκαμε, μπρο. Τη σπάσαμε. Οπότε το αν ήταν κλειδωμένη, δε μετράει» του έγραψε κάποιος. «Η Istanbul είναι παντοτινά δική μας. Αυτοί που κάνουν υπολογισμούς για τα εδάφη της Τουρκίας, θα πληρώσουν το τίμημα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πάρει αυτά τα εδάφη» έγραφε άλλος. Κάποιοι άλλοι λένε ότι οι Τούρκοι δεν χρειάστηκαν την πόρτα για να μπουν στην Πόλη, καθώς μηχανεύτηκαν άλλους τρόπους.

Ο Erhan Afyoncu, Τούρκος ιστορικός, συγγραφέας κι ακαδημαϊκός, έκανε μια ανάρτηση για το θρύλο της ξεχασμένης ανοιχτής πόρτας που, αν και «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. άλλαξε τον ρου της ιστορίας».

Πάντως η ανάρτηση είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν μια έμμεση αναφορά στις απολύσεις υπαλλήλων της SpaceX. Δηλαδή αν άφηνε τους υπαλλήλους «ατιμώρητους», όπως οι Βυζαντινοί την Κερκόπορτα, τότε θα συνέβαιναν πολλά δεινά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Musk έχει εκφράσει την επιθυμία του να επενδύσει στη γειτονική χώρα κάνοντας την μια «οικονομική υπερδύναμη». Μάλιστα, είχε βραβευτεί από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Jennifer Lopez: Παρά λίγο να παρατήσει την καριέρα της λόγω του body shaming για τα οπίσθιά της

Elon Musk: Απέλυσε εργαζόμενους της SpaceX που τον κατέκριναν – Το υποκριτικό του Tweet για τους επικριτές του

Κόνι Μεταξά: Ο λόγος που απαγορεύονται τα παιδιά στον γάμο της