Ο – Sir- Elton John, βίωσε ένα εναέριο δράμα, ενώ επέβαινε στο ιδιωτικό του jet, το οποίο υπέστη σοβαρές βλάβες στα υδραυλικά του εν ώρα πτήσης, με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, απέτυχε να προχωρήσει σε έκτακτη προσγείωση, όχι μια, αλλά δυο φορές. Ο 74χρονος μουσικός θρύλος, ταξίδευε από το Αεροδρόμιο Farnborough, του Hampshire, τη Δευτέρα, για μια συναυλία του στη Νέα Υόρκη.

Βρισκόταν στα 10.000 πόδια πάνω από την Ιρλανδία, όταν οι πιλότοι αποφάσισαν πως θα έπρεπε να επιστρέψουν στην αφετηρία, εξαιτίας ενός προβλήματος που εντοπίστηκε στα υδραυλικά του αεροπλάνου.

Ένας εκ των πιλότων, έδωσε εντολή για έκτακτη προσγείωση, ενώ το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ήταν επί ποδός για οτιδήποτε χρειαστεί.

Τα εμπόδια φαίνεται να μην είχαν τέλος, αφού οι ισχυροί άνεμοι της καταιγίδας Franklin, εμπόδισαν δύο φορές της προσπάθειες των πιλότων να προσεγγίσουν ασφαλές έδαφος και τους ανάγκασε να κάνουν κύκλους μέχρι επιτέλους να καταφέρουν να προσγειωθούν στην τρίτη προσπάθεια.

Αμέσως, υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, προσέγγισαν το, αξίας 66 εκατομμυρίων, Bombardier Global Express jet, με πηγές να λένε στην βρετανική εφημερίδα The Sun, πως ο τραγουδιστής φάνηκε εμφανώς σοκαρισμένος και φοβισμένος από το, παραλίγο, μοιραίο περιστατικό.

Παρόλα αυτά, ο Sir Elton, επιβιβάστηκε λίγο αργότερα σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού στο μυαλό του είχε κυρίως να καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του εγκαίρως, για την συναυλία του στο Madison Square Garden, που αποτελεί μέρος της τελευταίας  παγκόσμιας περιοδείας της καριέρας του, με τίτλο Farewell Yellow Brick Road Tour.

Ο υδραυλικός που ήλεγξε το ιδιωτικό jet, Philip Thomson, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι πρωτοφανείς άνεμοι, κατέστησαν την προσεδάφιση σχεδόν αδύνατη.

Το αεροπλάνο ταρακουνιόταν και δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Η μπροστινή του όψη μάλιστα  είχε έρθει σχεδόν σε κάθετη κλίση προς τα κάτω. Το jet έχανε έδαφος και περίπου στα μισά, κατέστη ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να προσεδαφιστεί. Έτσι, οι πιλότοι επιχείρησαν άλλες δυο φορές την άνοδο του.

Όσον αφορά τον Elton John, παρά την τραυματική εμπειρία που βίωσε πρωτύτερα, συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα του, εντυπωσιάζοντας το κοινό της Νέας Υόρκης, την Τρίτη, ερμηνεύοντας πολλές από τις γνωστές επιτυχίες του που τον κατέστησαν ένα διαχρονικό μουσικό icon.

Πηγή: MailOnline