Ο Ενρίκε Ιγκλέσιας απέχει το τελευταίο διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει με την υγεία του, αν και είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο την παγκόσμια περιοδεία του, με τίτλο «The Trilogy Tour», μαζί με τον Ρίκι Μάρτιν και τον Pitbull.

Ο διάσημος τραγουδιστής, πάσχει από την πάθηση «situs inversus» κατά την οποία τα εσωτερικά όργανα είναι ανάποδα σε σχέση με τη φυσιολογική διάταξη.

Η σπάνια πάθηση γενετικής φύσεως που αντιμετωπίζει

Σύμφωνα με την Catherine Myers, πνευμονολόγο στο Northwestern Medicine Canning Thoracic Institute, «το situs inversus είναι μια σπάνια πάθηση γενετικής φύσεως, που επηρεάζει σχεδόν έναν στους 10.000 ανθρώπους και συχνά συνδέεται με άλλα προβλήματα, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν φυσιολογική ζωή. Συχνά, μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι έχουν την πάθηση αυτή μέχρι να αναζητήσουν υγειονομική περίθαλψη για άσχετες καταστάσεις. Είναι ακόμη πιο σπάνιο για τα άτομα αυτά να αναπτύξουν κάποια πνευμονική νόσο σε σημείο που να χρειάζονται μεταμόσχευση πνευμόνων».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αποσυρθεί από την περιοδεία.

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter