Στο πολύ πετυχημένο podcast της επανήλθε η Meghan Markle λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο οποίο έσπευσε να συζητήσει την στερεοτυπική απεικόνιση των γυναικών από την Ασία στις ταινίες του Χόλιγουντ.

Συγκεκριμένα, θυμήθηκε τα αρχέτυπα Ασιατισσών που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες όπως οι ταινίες Austin Powers του Mike Myers όπου οι συγκεκριμένη ομάδα γυναικών παρουσιάζεται εξαιρετικά σεξουαλική, σε υπερβολικό και μη ρεαλιστικό βαθμό. Μάλιστα, τις αποκάλεσε «καρικατούρες» γυναικών.

Στο νέο επεισόδιο του δημοφιλούς podcast το οποίο φιλοξενεί μίλησε για το στερεότυπο των «Dragon Ladies» σύμφωνα με το οποίο απεικονίζονται οι Ασιάτισσες στο Χόλιγουντ. Στην συζήτηση συμμετείχαν και η δημοσιογράφος Lisa Ling αλλά και η κωμικός Margaret Cho.

Συγκεκριμένα, μεγάλο κομμάτι του επεισοδίου αφορούσε την στερεοτυπική και προσβλητική απεικόνιση των δίδυμων αδερφών Fook στην ταινία του 2002 Αustin Powers: Goldmember. Εκεί, οι δύο Ασιάτισσες ήταν περισσότερο καρικατούρες παρά αληθινές γυναίκες, καθώς το μόνο που φάνηκαν να θέλουν να κάνουν είναι σεξ με τον πρωταγωνιστή, το οποίο και έκαναν και μάλιστα σε τρίο.

Η απεικόνιση αυτή όχι μόνο απέχει παρά σάγγας από την πραγματικότητα των Ασιατισσών αλλά αναπαράγει ένα στερεότυπο που εμφανίζεται πολύ συχνά στην Αμερική, σύμφωνα με το οποίο το μόνο που θέλουν οι Ασιάτισσες είναι να προσφέρουν σεξ σε λευκούς. Αυτό διότι πολλές Ασιάτισσες μετανάστριες αναγκάστηκαν να δουλέψουν σε κέντρα μασάζ (λόγω της διαδεδομένης κολυτούρας του μασάζ στην Ασία), το οποίο πολλές φορές κατέληγε σε καταναγκαστικό σεξ λόγω ανύρπακτων εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος, η ίδια η Meghan εξομολογήθηκε ότι δεν γνώριζε για τα στερεότυπα και τον ρατσισμό που δέχονται οι Ασιάτισσες μέχρι πρότινος, που άρχισε να ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών.

Ακούστε όλο το επεισόδιο στο Spotify: