Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Ted Lasso», Χάνα Γουάντινγκχαμ, θα είναι η οικοδέσποινα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023, που θα γίνει στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο, μαζί με την ποπ σταρ Αλέσα Ντίξον και την Ουκρανή τραγουδίστρια Γιούλια Σανίνα (του συγκροτήματος HARDKISS).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/02) το BBC, η τριάδα των γυναικών αυτών θα παρουσιάσει τους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού στις 9 και 11 Μαΐου, ενώ ο Γκράχαμ Νόρτον θα συμμετάσχει μαζί τους στον μεγάλο τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου. Περισσότεροι από 160 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό παγκοσμίως.

Τα τραγούδια Ελλάδας – Κύπρου στη Eurovision 2023

Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό για λογαριασμό της νικήτριας του 2022, Ουκρανίας, η οποία δεν μπορεί να διοργανώσει τη Eurovision λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι στη Eurovision 2023 συμμετέχουν 37 χώρες.

Η Ελλάδα αναμένεται να εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2023 από τον Victor Vernicos και την μπαλάντα του «What They Say», ενώ η Κύπρος θα λάβει μέρος με το τραγούδι «Break A Broken Heart» το οποίο θα ερμηνεύσει ο Andrew Lambrou και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 2 Μαρτίου. Μάλιστα, μία γεύση από το κυπριακό τραγούδι μπορείτε να πάρετε παρακάτω.

Ποια είναι η Χάνα Γουάντινγκχαμ

Η Χάνα Γουάντινγκχαμ έχει γεννηθεί στις 28 Ιουλίου 1974 και είναι Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της «Ρεμπέκα Γουέλτον» στην κωμική σειρά με τίτλο «Ted Lasso». Μάλιστα, για την ερμηνεία της έχει κερδίσει βραβείο Emmy το 2021, καθώς και βραβείο Critics’ Choice Television Award τόσο το 2021 όσο και το 2022. Βέβαια, η Χάνα Γουάντινγκχαμ είχε ήδη αφήσει το στίγμα της στη «μικρή οθόνη» μέσα από τους ρόλους της στο «Game Of Thrones» και στο «Sex Education».

Από την πλευρά της, η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός, Χάνα Γουάντινγκχαμ, δήλωσε στο BBC ότι είναι «μεγάλο προνόμιο» να συμμετάσχει στην παρουσίαση της Eurovision 2023. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο», πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας: «Φέτος, όμως, ίσως περισσότερο από ποτέ, είναι μεγάλη τιμή να στέκομαι δίπλα στην Ουκρανία, μία χώρα με τόση δύναμη και ενότητα».

Φωτογραφία κειμένου: Shutterstock