Στις 14 Μαΐου διεξάγεται ο τελικός της 66ης Eurovision, στο Τορίνο, με την ελληνική αποστολή να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση στα στοιχήματα. Η Αμάντα Γεωργιάδη, με το τραγούδι Die together θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό την Τρίτη 10 Μαΐου.

Σήμερα θα κάνει την πρώτη της πρόβα στο Pala Alpitour, πράγμα που θα καθορίσει και τα στοιχήματα αργότερα αναλόγως, ωστόσο μέχρι τώρα βρίσκεται στην 3η θέση, για την πρόκριση στον τελικό.

Όσον αφορά την Κύπρο που θα εκπροσωπήσει η Ανδρομάχη με το τραγούδι Ela, θα αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ ανεβαστικό τραγούδι και σίγουρα θα έχει εκρηκτική παρουσία στη σκηνή, οι bookmakers λένε πως θα περάσει οριακά στον τελικό, αφού βρίσκεται στην 9η θέση. Όλα αυτά φυσικά αλλάζουν.

Στον μεγάλο τελικό βρίσκονται ήδη οι Big Five (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία), ενώ από τους ημιτελικούς θα περάσουν άλλες 20, 10 από τον πρώτο και 10 από τον δεύτερο. Όσο για τα στοιχήματα για τον μεγάλο τελικό, εκεί η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, ενώ η Κύπρος στην 17η.

Τα φετινά φαβορί της Eurovision

Η ιταλική συμμετοχή φαίνεται πως πάει πολύ δυνατά και φέτος, μιας και το τραγούδι Brividi του Mahmood με τον Blanco, βρίσκεται στη 2η θέση. Το τραγούδι μετρά πολλά εκατομμύρια stream sto Spotify και όπως τόνισαν οι δύο καλλιτέχνες, σε συνέντευξή τους, δεν μιλά για την αγάπη, αλλά για την ελευθερία σε αυτή.

Σημειώνεται πως ο Mahmood συμμετείχε και το 2019 στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, με το Soldi. Για να δούμε αν φέτος αποδειχθεί η χρονιά του και η Ιταλία γίνει back to back νικήτρια.

Όσο για την πρώτη θέση, η Ουκρανία φαίνεται πως είναι το μεγάλο φαβορί με τους Kalush Orchestra που θα ερμηνεύσουν το Stefania. Το τραγούδι, που ξεκίνησε ως το απόλυτο outsider, είναι στα ουκρανικά και μιλά για τη σχέση του παιδιού με τη μητέρα του. Το ραπ κομμάτι περιγράφει τις όμορφες αναμνήσεις του τραγουδιστή από τη μητέρα του. Αυτό που κάνει το κομμάτι ξεχωριστό, είναι πως στο τέλος του κάθε στίχου ακούγεται το «Lyuli lyuli lyuli», ένα κλασικό σλαβικό νανούρισμα.

To θέμα είναι πως είναι μεγάλες οι πιθανότητες η Ουκρανία, λόγω πολέμου, να κερδίσει την πρώτη θέση, ωστόσο δεν θα μπορεί σίγουρα να διοργανώσει τον διαγωνισμό στην χώρα, του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Conchita: Η τεράστια αλλαγή στην εμφάνισή της 8 χρόνια μετά τη νίκη της στη Eurovision

Sam Ryder: Το φαβορί της Eurovision που ξεκίνησε από το Tik Tok