Η Fran Drescher, η ηθοποιός που πρωταγωνίστηκε στην επιτυχημένη σειρά The Nanny, πιστεύει πως το άγχος και το τραύμα του βιασμού της, ήταν οι παράγοντες που προκάλεσαν τον καρκίνο, 15 χρόνια μετά το συμβάν. Η ίδια, έπεσε θύμα βιασμού υπό την απειλή όπλου, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της, το 1985.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου «N is for The Nanny», εξήγησε πως επειδή δεν επεξεργάστηκε τον βιασμό ήταν ένας από τους λόγους που προκάλεσε το ανοσοποιητικό της να εξασθενήσει και έτσι να διαγνωστεί με καρκίνο το 2000. «Βίωσα τραύμα ως θύμα βιασμού και για χρόνια δεν είχα ασχοληθεί σε βάθος σχετικά με το πώς με επηρέασε συναισθηματικά, απλώς συνέχισα κατά κάποιον τρόπο την ζωή μου» και πρόσθεσε: «Θεωρώ, πως δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι δεν διαχειρίστηκα τον βιασμό και κατέληξα με γυναικολογικό καρκίνο».

Η ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στη μήτρα και υποβλήθηκε άμεσα σε υστερεκτομή μετά από δυο χρόνια κακών διαγνώσεων από διάφορους γιατρούς. Όπως εξήγησε, πιστεύει ότι η έκθεση σε τοξικές ουσίες ήταν επίσης κάτι που της προκάλεσε καρκίνο. «Πρέπει να αρχίσουμε πραγματικά να εξετάζουμε τι αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί το σώμα μας αντιδρά μέσα από χρόνιες ασθένειες».

Η περιπέτεια της υγείας της έκανε την Fran Drescher να ιδρύσει την μη κερδοσκοπική οργάνωση Cancer Schmancer, το 2007, αφιερωμένη σε καρκινοπαθείς γυναίκες.  «Πάθος και σκοπός της ζωής μου είναι να προσπαθήσω να κάνω τους Αμερικανούς και ολόκληρο τον κόσμο, να αλλάξουν στάση. Να μην προσπαθούν απλώς να διορθώσουν και να εξαλείψουν τα συμπτώματα, αντιθέτως να αναρωτηθούν, “Τι κάνουμε στη ζωή μας που μας αρρωσταίνει;”», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Page Six

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Το χειροποίητο σουβλάκι του Witcher: Ο Henry Cavill έφτιαξε κεμπάπ με τζατζίκι που θα ζήλευε κι ο… Κατακουζηνός

Bridgerton: Θεατής με αετίσιο μάτι εντόπισε τον Boris Johnson στην 2η σεζόν

Jesse Williams: Διέρρευσε παράνομα γυμνό βίντεο του πρωταγωνιστή του Grey’s Anatomy – Φρενίτιδα στο Twitter